Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 2 de setembre del 2012

L'albada del passat divendres i els Altocumulus lenticularis d'ahir dissabte


La darrera sortida de sol del passat mes d'agost.


La darrera sortida de sol del passat mes d'agost, va venir acompanyada per les restes del sistema frontal que ens creuà el dia anterior.
Els abundants núvols alts que es veien a l'est, mentre el front s'allunyava Mediterrani enllà, enterenyinaren l'aparició de l'astre rei en el darrer dia de l'estiu climàtic, ja que en meteorolologia, com he comentat en anteriors ocasions, el mes de setembre sencer ja es considera un mes de tardor degut a les seves característiques climatològiques, diferint en uns 20 dies de la tardor astronòmica.



El Sol sortint per l'horitzó, envoltat per la típica filera de Cumulus que es formen empesos pel fort vent de tramuntana. En primer pla veiem núvols alts formats per Cirrus i Altostratus (núvols mitjos).


Pel que fa a les altres dades meteorològiques del passat divendres 31 d'agost a Palamós., temperatura màxima 25,3ºC, mínima 17,3ºC. Estat del cel enterenyinat per núvol alts de bon matí, asserenat a les hores centrals, i amb algun núvol baix decoratiu a la tarda. Vent del nord, a 25/30kmh de mitjana, ratxa màxima 61km/h. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 65%, mínima 25%.




Albada del divendres 31 d'agost.



Alguns Cumulus i Fractocumulus decoratius a sobre les Gavarres durant la tarda del divendres.



Altocumulus lenticularis amb forma de platets voladors ahir al vespre mirant cap al nord.


Ahir dissabte, el vent fresc i sec de tramuntana va tornar a ser el protagonista del dia. Aquest vent del nord persistent que encara ens acompanya, ens deixà un ambient tardorenc, però dominat pel sol fins al vespre, ja que a partir de llavors arribaren alguns Altocumulus lenticularis formats a sotavent del Pirineu, gràcies al fort vent imperant.
Com veiem a la imatge superior, els Altocumulus lenticularis semblaven naus provinents d'altres planetes.



Altocumulus lenticularis ahir al vespre.


D'altre banda, ahir dissabte 1 de setembre s'enregistraren les següents dades a la nostra vila., temperatura màxima 23,8ºC, mínima 16,4ºC. Vent de tramuntana, a 20/30km/h de mitjana, ratxa màxima 69km/h. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 49%, mínima 16%. Dades de meteoclimatic.com



Altocumulus lenticularis modelats per la tramuntana.