Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 10 de setembre del 2012

Tempestes a muntanya i quatre gotes a la resta


Mapa de llamps d'ahir diumenge.


Tal com es preveia, ahir diumenge, els ruixats i les tempestes de tarda van ser els protagonistes en moltes zones de muntanya, especialment al Ripollès, Garrotxa, la Cerdanya i extrem nord-est de la Selva, tal com veiem al mapa de llamps que obre aquest post. Cal destacar que molts d'aquests ruixats caigueren amb forta intensitat i en alguns casos amb calamarsa o pedra.

Algunes de les dades més importants de precipitació que caigué ahir diumenge 9 de setembre a la demarcació gironina:

Sant Feliu de Pallerols 42,0mm., Queralbs 34,8mm., Sant Pau de Segúries 27,8mm., Olot 25,6mm., Olot-Pla de Dalt 21,8mm., Molló 18,2mm., La Vall d'en Bas 14,6mm., Ribes de Freser 12,2mm., Planoles 10,0mm., Malniu 6,7mm., Anglès 2,6mm.

Malauradament, les pluges han tornat a passar de llarg de la resta de comarques, amb valors purament testimonials o només quatre gotes, allargant l'extrema sequera dels darrers mesos i l'agonia de molts boscos.

Com a valors més destacats al Baix Empordà, per dir alguna cosa, trobem 0,8mm a La Bisbal d'Empordà., 0,5mm a Monells o 0,4mm a Calonge.



Imatge de radar d'ahir a les 20:12h. Sembla que plovia molt però només queien plugims a la nostre zona.


Pel que fa a les dades meteorològiques d'ahir diumenge 9 de setembre a Palamós., temperatura màxima 24,4ºC, mínima 19,7ºC. Estat del cel amb domini del sol al migdia, boirines matinals amb alguns altocúmulus, i cel cobert a la tarda/vespre amb algun plugim. Pluja inapreciable (0,2mm a La Fosca). Vent de component E fins a mitja tarda, a 5/10km/h, i vent del SO fins al vespre, a 10km/h de mitjana, ratxa màxima 23km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, 1016hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 81%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat