Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 16 de setembre del 2012

Fotos, dades d'avui diumenge i previsió


Sortida de sol d'avui diumenge des del port amb cel serè i calma total.


La jornada dominical podem dir que ha estat dividida en dues meitats ben diferenciades, pel que fa a la situació del cel i l'estat de la mar.
De bon matí, ens hem llevat o hem anat a dormir amb domini del cel serè, tal com veiem a la imatge superior, no obstant, amb el pas de les hores, l'ambient assolellat matinal, ha deixat pas a una tarda amb el cel cobert per núvols baixos, els quals, venien del mar i anaven acompanyats per abundants núvols alts en nivells superiors. Així mateix, la mar s'ha anat alterant progressivament al llarg del dia fins quedar un bon tràngol del sud-sud-est.



Cel cobert per núvols baixos aquesta tarda a sobre les Gavarres. Imatge captada des del Puig d'Arques. Al fons de tot a la dreta hi hauria Palamós.


Altres dades meteorològiques d'avui diumenge 16 de setembre a Palamós., temperatura màxima 23,2ºC, mínima 16,9ºC, però amb xafogor marcada. Vent de component sud-oest, sud-est i est, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 19km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada de bon matí i marejol o maror a la tarda, mar de fons del sud. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 68%. Dades de meteoclimatic.com



Sortida de sol d'avui des del port amb cel serè cap a llevant, però a ponent hi havien núvols baixos.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós preveiem un dia amb núvols i clarianes, degut al pas de nombroses franges de núvols alts i l'arribada de núvols baixos, formats per l'elevada humitat i el vent de mar que tindrem. A la resta de la demarcació gironina, també esperem un dia força variable pel que fa a la nuvolositat. Poden haver-hi núvols baixos abundants a la costa, a més, també hi hauran boires i boirines matinals a les fondalades i, fins i tot, arran de mar.

La temperatura màxima pot rondar els 28/32ºC al prelitoral, els 23/26ºC a la costa i els 22/26ºC al Pirineu. La temperatura mínima serà d'uns 14/16ºC a l'interior, 16/19ºC a la costa i 10/14ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent de garbí o xaloc a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà una situació semblant, igual com a la nit. A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del sud o sud-est, durant tota la jornada.



Cel cobert per núvols baixos aquesta tarda a sobre les Gavarres.