Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Dades, imatges del cap de setmana i previsió


Cel cobert per núvols baixos el passat divendres a la tarda a sobre les Gavarres.


El passat divendres 21 de setembre, el dia es va presentar amb un cel dominat per núvols baixos i boirines. Aquesta nuvolositat arribà a cobrir tot el cel a primeres hores i a la tarda/vespre., no obstant, al migdia encara hi van haver algunes estones amb grans clarianes. L'ambient fóu molt xafogós i humit durant tota la jornada degut a l'elevada humitat existent.

Altres dades meteorològiques del passat divendres 21 de setembre a Palamós., temperatura màxima 23,2ºC, mínima 16,4ºC. Vent fluix de component sud i est, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (ones de 0,7m davant el cap de Begur a les 19:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 80%.



Molta rosada o sobre els cotxes. Imatge del passat dissabte 22 de setembre de bon matí.


Ahir dissabte 22 de setembre, la humitat relativa tornà a ser molt elevada, tal com veiem a la imatge superior, on s'aprecia una forta rosada a sobre els cotxes, produïda gràcies al refredament de les superfícies que irradien la calor diürna cap a l'atmosfera i la condensació de l'elevada humitat relativa present a l'aire.

El dissabte, com podem veure a les fotos següents, va començar amb el cel cobert per núvols baixos o boira alta, amb boirines i boires a les Gavarres. Aquests núvols baixos eren molt gruixuts i de bon matí espurnejava.
Al llarg de tot el dia aquests núvols es van mantenir, però amb àmplies clarianes i alguns núvols alts.

Altres dades destacades d'ahir dissabte 22 de setembre a Palamós., temperatura màxima 22,7ºC, mínima 18,8ºC. Pluja inapreciable. Vent de llevant o gregal a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 27km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons de l'est, i maror mar endins (ones de 0,82m a les 14:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 76%.

Imatges dels núvols baixos d'ahir dissabte 22 de setembre de bon matí:
















Maror d'aquesta tarda de diumenge degut a la garbinada.


Avui diumenge 23 de setembre, l'acostament d'un sistema frontal que pot deixar algun ruixat o tempesta al Pirineu i oest del Principat, ens ha portat un dia dominat pel vent moderat de garbí o llebeig, el qual, ha bufat a uns 15/20km/h de mitjana i ha arribat fins a 42km/h de ratxa màxima. Com és habitual, aquest vent persistent del sud-oest ha aixecat maror generalitzada, com podem comprobar a les imatges que us poso a continuació.
Un altre fet destacat del dia d'avui és la presència, altre vegada, de nuvolositat de tipus baix molt abundant, la qual ha deixat el cel cobert al matí i al vespre, juntament amb nuvolositat alta en nivells superiors.

Altres dades d'avui diumenge 23 de setembre a Palamós., temperatura màxima 25,9ºC, mínima 18,6ºC. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 75%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Imatges dels núvols baixos i el tràngol de garbí que hi havia aquesta tarda:











Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3. 

Previsió per aquest dilluns


A Palamós es preveu un dia amb domini del sol a les hores centrals, però tindrem núvols baixos abundants a darreres hores del dia, juntament amb alguns núvols alts i mitjos modelats pel vent la resta de la jornada. No es descarta que pugui caure alguna gota o petit ruixat de tarda.
Pel que fa a les comarques gironines en general, cal destacar que es podria formar alguna nuvolada en zones de muntanya i deixar algun ruixat de tarda. Tampoc es descarta algun petit ruixat a la resta de la demarcació.
La temperatura màxima a Palamós pot rondar els 25/27ºC i la mínima els 20/23ºC.

Al nostre sector costaner pot bufar garbí aponentat a 12/16 nusos, amb ratxes superiors, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí cal esperar vent de xaloc o llevant a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de xaloc a 12/16 nusos. A la nit s'espera vent de garbí a 8/12 nusos. A mar tindrem maror generalitzada durant tota la jornada.