Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 18 de setembre del 2012

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INUNCAT per possibles pluges

Mapa de precipitacions previst per aquest vespre. Tot i patir un lleuger retràs, encara poden produir-se fortes pluges.


Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INUNCAT per possibles pluges intenses. Al llarg de les properes hores i durant la matinada, els ruixats i les tempestes que estan afectant l'interior de la demarcació es desplaçaran cap a la zona del litoral, i hi haurà més probabilitat de pluges a les comarques del Baix Empordà, Gironès, Maresme i Selva (Girona); Osona (Catalunya Central) i Vallès Oriental (Barcelona); i menys probabilitat a l’Alt Empordà, Garrotxa, Pla de l'Estany i Ripollès, (Girona); Bages i Berguedà (Catalunya Central); Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental (Barcelona); i Cerdanya (Alt Pirineu).



Imatge de radar a les 21:36h. Veiem com descarreguen ruixats i tempestes a molts indrets de la demarcació gironina i en altres punts del nord-est del país. Aquestes pluges aniran cap a la costa impulsades pel vent del nord-oest que bufa en alçada.


L'episodi de pluges s'allargarà fins demà dimecres 19 de setembre al migdia, sobretot amb pluges al litoral i prelitoral del centre del país.

La DGPC ha comunicat als municipis afectats la situació de risc per tal que prenguin mesures preventives com netejar embornals i desguassos per un bon drenatge, i vigilar rieres, rius i passos inundables.