Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 19 de febrer del 2013

Dades d'ahir dilluns i previsió per avui dimarts

Cel cobert a sobre Palamós ahir al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tal com es preveia, ahir dilluns vàrem tenir el cel cobert per abundants núvols baixos dels gèneres Stratus, Stratocumulus i Nimbostratus, els quals foren prou gruixuts com per deixar alguna roina o plugim esporàdics, especialment durant el matí.
Aquesta nuvolositat fou afavorida per la presència d'un lleuger flux de vents allevantats, degut a la disposició de l'anticicló que es troba allargassat d'est a oest al centre-est d'Europa., no obstant això, les precipitacions van ser molt poc importants a la nostre comarca.

Dades de precipitació més destacada recollida al Baix Empordà ahir dilluns 18 de febrer:

La Bisbal d'Empordà 2,2mm, Bellcaire d'Empordà 1,0mm, Palafrugell 0,8mm, Palamós-La Fosca 0,8mm, Verges 0,6mm o Calonge 0,3mm.

Pel que fa a les temperatures, la màxima més alta tingué lloc a La Bisbal d'Empordà amb 13,4ºC i la màxima més baixa foren els 12,3ºC de Palafrugell. Les mínimes notaren la presència dels abundants núvols que cobriren el cel, ja que foren força suaus. Aquests valors oscil·laren entre els 8,2ºC de Calonge com a mínima més baixa i els 9,2ºC de Palamós-La Fosca com a mínima més alta.


Imatge captada ahir al migdia, on veiem el cel ennuvolat sobre Sant Joan de Palamós amb alguns plugims a la zona de la vall de Bell-lloc i al puig Cargol.


Dades meteorològiques d'ahir dilluns 18 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,6ºC, mínima 9,1ºC. Estat del cel ennuvolat amb algun petit plugim matinal i alguna tímida clariana esporàdica. Pluja 0,2mm. Vent amb predomini del component est, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 27km/h ENE. Estat de la mar amb marejol o maror prop de la costa i maror mar endins, amb mar de fons de llevant (onatge sig. de 1m a les 15:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 75%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per avui a les 12:00h. Veiem un lleuger vent de llevant o xaloc


Avui dimarts a Palamós hem d'esperar unes properes hores amb núvols abundants i algunes clarianes al centre del dia. No es descarta la caiguda d'alguna roina o petit plugim, siguent més problables al matí. A part dels núvols baixos que puguin deixar alguna gota, també tindrem núvols alts i mitjans.

La temperatura màxima serà similar al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner s'espera que bufi amb component est a 4/8 nusos, amb estones de calma, al llarg de tot el dia.

A mar tindrem entre marejol i maror arran de costa, amb mar de fons de llevant. Mar endins hi haurà maror. Tot això durarà fins al vespre/nit, llavors aniria desapareixent el tràngol.