Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 20 de febrer del 2013

Dimecres assolellat, però dijous tornen els núvols

Imatge del dia assolellat que hem tingut avui dimecres. Fotografia mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Avui dimecres hem pogut gaudir d'un dia assolellat i amb molta tranquil·litat atmosfèrica. Tot i la bonança d'avui, aquest dijous ens arribarà un sistema frontal procedent de l'interior de França, el qual vindrà acompanyat per un aport d'aire fred en alçada. Aquesta injecció d'aire fred a uns 500hPa i la presència de vents febles d'orígen marítim, pot fer crèixer algunes nuvolades que acabin amb ruixats dispersos al nord de la demarcació de Girona, siguent una mica destacables cap el vespre/nit. Tampoc es descarta algun nucli tempestuós molt aïllat.

Abans del canvi de temps de demà, cal destacar que les temperatures al Baix Empordà han sigut prou agradables de dia, però degut a l'ambient asserenat, les mínimes han sigut força baixes, amb lleugeres glaçades a molts punts de l'interior.

Segons la xarxa d'estacions meteorològiques del SMC, aquestes són les temperatures d'avui dimecres 20 de febrer:

La Bisbal d'Empordà màx. 15,9ºC, mín. -1,0ºC., Monells màx. 15,6ºC, mín. -1,9ºC., La Tallada d'Empordà màx. 14,5ºC, mín. -2,0ºC., Torroella de Montgrí màx. 14,1ºC, mín. -0,9ºC., Castell d'Aro màx. 13,7ºC, mín. 0,5ºC.

Dades meteorològiques d'avui dimecres 20 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,6ºC, mínima 5,9ºC. Estat del cel asserenat. Vent amb predomini del component ESE i SO, sobretot a la tarda, a 10/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 35km/h SO. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,55m a les 16:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 76%. Dades de marinapalamos.com, meteo.cat i xiom.cat.


Mapa de superfície amb fronts previst per dijous a les 18.00h. Veiem com ens creua un sistema frontal.


Aquest dijous, a Palamós cal esperar un progressiu augment nuvolós amb el pas de les hores, fins quedar el cel cobert. Durant la segona meitat del dia pot caure algun petit ruixat dispers a la nostre comarca, sobretot a partir del vespre/nit, amb alguns moments de pluja pausada. Els registres al final del dia seran poc destacables.

Les temperatures mínimes poden ser una mica altes i les màximes seran una mica més baixes cap a l'interior de la comarca, però seran similars a les d'avui dimecres arran de costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent fluixet de component est. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit s'espera vent fluixet de gregal, però mar endins pot bufar a 15 nusos.

A mar tindrem marejol arran de costa i marejol o maror mar endins durant tota la jornada, amb mar de fons de gregal.