Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 14 de febrer del 2013

Un dijous amb núvols de diferents gèneres

Cumulus vistos aquesta tarda des de Calonge.


Avui dijous hem tingut una interessant varietat de gèneres nuvolosos. Aquesta coincidència de núvols en diferents nivells ha estat deguda a que hi havia una zona de convergència en superfície, amb vent de component sud a prop de la costa i vent de component nord mar endins.
La situació mencionada ha fet crèixer alguns cúmulus i altres núvols baixos que, fins i tot, han deixat escapar alguna gota al matí. Acompanyant aquests núvols situats a poca alçada, també ens anaven arribant núvols mitjans i alts impulsats pel vent fort del nord i nord-oest que arriba fins als 40/50 nusos a uns 500hPa i fins als 30/40 nusos a uns 700hPa, segons es desprèn dels mapes meteorològics.

Cal destacar que de bon matí s'ha pogut observar una albada rogenca molt bonica, degut als núvols mitjans del gènere Altostratus que hi havien. Per sort, aquesta sortida de sol tan maca ha estat captada per la càmera del Temps de TV3 ubicada a l'Estartit.


L'albada espectacular d'avui dijous vista des la càmera del Temps de TV3 de l'Estartit.


En un altre ordre de coses, les temperatures al Baix Empordà han tornat ha superar els 15ºC en nombrosos indrets separats del mar. Algunes de les màximes més altes d'avui són els 17,5ºC de Calonge, els 16,5ºC de La Bisbal d'Empordà, els 15,5ºC de Les Olives, els 15,2ºC de Verges o els 15,0ºC de Bellcaire d'Empordà.

La màxima més alta de la nostre comarca han sigut els 17,5ºC de Calonge i la màxima més baixa s'ha quedat en els 12,5ºC de Palamós. Per la seva banda, la mínima més baixa han sigut els 1,7ºC de La Bisbal d'Empordà i la mínima més alta han sigut els 7,3ºC de Palamós-La Fosca.

Altres dades meteorològiques d'avui dijous 14 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,5ºC, mínima 7,0ºC. Estat del cel amb intervals nuvolosos en varis nivells (Ci, Ac, As, Cu i Sc). Pluja inapreciable al matí. Vent de garbí a les hores centrals, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h SO. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,74m a les 12:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 64%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat

Per aquest divendres, a Palamós cal esperar un dia amb presència de grans clarianes i intervals de núvols en diferents nivells, siguent més destacats a primeres i a darreres hores del dia.

Les temperatures no experimentaran grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí bufarà vent fluixet de direcció variable, però mar endins bufarà tramuntana a 25 nusos. A la tarda el vent es pot reforçar i bufar de tramuntana a uns 15 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 25/30 nusos. A la nit esperem aire de tramuntana que anirà encalmant amb el pas de les hores.

A mar tindrem mar arrissada o marejol prop de la costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí esperem marejol arran de costa i forta maror mar endins. La resta del dia la situació serà similar.