Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 18 de febrer del 2013

Els Estats Units es veuen afectats per un tornado EF4 en ple hivern




Tot i que la temporada de tornados als Estats Units es concentra majoritàriament entre els mesos d'abril a setembre, durant la resta de l'any no estan exemps de patir els efectes d'aquest destructiu fenomen meteorològic, si les condicions atmosfèriques són les adequades.
El vídeo superior ens mostra les espectaculars imatges d'un tornado EF4 esdevingut el passat 10 de febrer a Hattiesburg.
Miraculosament, ningú va perdre la vida a partir d'aquest tornado, però va causar grans danys en nombrosos llocs, com a la Universitat del Sud de Mississippi, així com a la residència de l'alcalde a Hattiesburg.

Aquest tornado es considera el primer EF4 del 2013 als Estats Units, amb un resultat de 82 ferits prop de Hattiesburg, i nombrosos danys en edificis.
El fort tornado que va afectar a Hattiesburg i Oak Grove al comtat de Lamar, Mississippi, fou qualificat com un EF4 amb vents de 225km/h i afectà una extensió de 32km de llarg. El darrer tornado EF4 que afectà el comtat de Lamar va tenir lloc el 24 d'abril del 1908.