Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de febrer del 2013

La gropada encesa vista des del satèl·lit



L'espectacular imatge d'avui fou captada pel satèl·lit Terra de la NASA el passat diumenge a mig matí.
Des de l'espai es poden comprobar els efectes de la gropada encesa de tramuntana a sobre el Mediterrani. Si us hi fixeu, el mar situat davant la Costa Brava apareix tacat de blanc, degut als blancalls aixecats per la tramuntanada amb ratxes huracanades que estava bufant., en canvi, per comparació veiem com a la Costa Central i a la Costa Daurada el mar apareix net de taques blanques.

Altres curiositats que ens mostra la imatge són els sediments arrossegats fins al Delta de l'Ebre degut a la crescuda del riu homònim. També s'observa l'abundant neu del Pirineu.

Si ens fixem en els núvols, apareixen uns bonics Altocumulus lenticularis duplicatus allargassats al davant de la Costa Brava i al Maresme. Aquests núvols arriben a projectar ombres a sobre el mar que es veuen perfectament per contrast amb el color blanc de les onades.
A la dreta de la imatge i a baix també apareix nuvolositat globular formada per Cumulus, situació que en les imatges de satèl·lit ens indica una entrada d'aire fred.

Per acabar, podem veure com a la part superior central ens apareix una capa d'Altocumulus que projecta algunes ombres a una capa inferior de núvols formada per Stratocumulus o Cumulus.