Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 21 de febrer del 2013

Dijous amb molts núvols i previsió per divendres

Núvols baixos i clarianes aquest migdia a Palamós. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tal com es preveia, avui dijous ens hem llevat amb nuvolositat molt abundant en varis nivells troposfèrics (Stratocumulus, Cumulus, Altocumulus, Altostratus i Cirrus). Aquests núvols, malgrat alguna clariana esporàdica, s'han anat incrementant i creixent fins acabar desembocant en alguns plugims o petits ruixats que han anat caient durant el vespre i fins fa poca estona, tot això amb quantitats molt modestes de precipitació, les quals, es poden anar incrementant durant les properes hores.

Dades de precipitació d'avui dijous al Baix Empordà, fins les 21:30h:

Calonge-Mas Pallí 2,2mm., Calonge 1,8mm., Les Olives 0,9mm., Palafrugell 0,8mm., Verges 0,8mm., Bellcaire d'Empordà 0,6mm.

Pel que fa a les temperatures enregistrades a la nostre comarca, la màxima més alta ha arribat fins a 14,3ºC a Calonge i la màxima més baixa han sigut els 10,8ºC de Calonge-Mas Pallí. La mínima més baixa ha assolit 1,0ºC a Bellcaire d'Empordà i la mínima més alta s'ha quedat en els 6,8ºC de Calonge-Mas Pallí.


Imatge de radar d'avui al vespre on veiem els petits ruixats que queien.


Dades meteorològiques d'avui dijous 21 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,1ºC, mínima 5,5ºC. Estat del cel amb nuvolositat variable en varis nivells fins al vespre, llavors cel cobert amb plugim. Pluja 0,4mm. Vent amb predomini del component E a 5km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 21km/h E. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol prop de la costa i maror mar endins (onatge sig. de 1,41m a les 12:00h al davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1006hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 74%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Aquest divendres, a Palamós estarem sota el domini de les baixes pressions, amb nuvolositat molt abundant que ens portarà alguns plugims o petits ruixats dispersos en qualsevol moment del dia. L'ambient serà notablement fred, amb una cota de neu que podrà baixar fins als 500/400m a la tarda. Amb la qual cosa es poden enfarinar alguns cims de les Gavarres. Cal destacar que la cota de neu encara pot baixar més durant la matinada del dissabte, fins arribar a gairebé el nivell del mar, però, alhora, les precipitacions (seran febles) desapareixeran amb el pas de les hores.

La temperatura mínima pot tenir lloc al vespre/nit i la màxima serà força baixa, amb valors d'uns 10ºC a la nostre zona.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component NE, a 10 nusos de mitjana, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem vent de gregal a 5/10 nusos. A la tarda hi haurà vent fluixet de direcció variable. A la nit entrarà tramuntana a 10/15 nusos.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins durant les properes hores. Al matí i fins la nit s'espera marejol o maror prop de la costa i maror mar endins, amb mar de fons del nord-est.