Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 12 de febrer del 2013

Un dilluns amb quatre gotes i poc vent

Cúmulus creixent ahir al migdia. Imatge captada per la càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Tal com era previst, els efectes de la pertorbació que ens creuà ahir dilluns, altre vegada varen ser irrissoris a la nostre comarca, situació a la qual ja comencem a estar acostumats durant aquest hivern.
Les precipitacions que deixà al seu pas foren purament testimonials i només es va veure algun llamp i es van escoltar un parell de trons cap a les sis del matí a sobre el mar.

Dades de precipitació (per dir alguna cosa) d'ahir dilluns 11 de febrer al Baix Empordà:

Palamós-La Fosca 0,6mm., Calonge-Mas Pallí 0,4mm., Palamós 0,4mm., Les Olives 0,3mm.

També, com sol ser habitual en aquestes situacions del nord-oest, el vent fort a Palamós va brillar per la seva absència. Al llarg del dia hi hagué vent de direcció variable a 5km/h de mitjana, amb moments de calma, i la ratxa màxima de vent es quedà en uns tímids 24km/h.

D'altre banda, s'intueix que la temperatura anava baixant amb l'alçada, ja que la temperatura màxima més alta del Baix Empordà arribà als 13,5ºC a Calonge (16msnm) i la màxima més baixa foren els 10,5ºC de Calonge-Mas Pallí (120msnm).
Les minimes notaren el fet que el cel estigués ennuvolat de matinada i foren més altes que dies anteriors. La mínima més baixa sigué de 4,5ºC a Calonge i la mínima més alta es quedà en els 6,3ºC de Sant Feliu de Guíxols.

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 11 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,4ºC, mínima 6,0ºC. Estat del cel cobert de bon matí (Sc i Cu) amb algun plugim i grans clarianes a partir del migdia, amb intervals de Ci, As, Ac, Cu i Sc. Pluja 0,4mm. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa, mar de fons del sud, i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,85m a les 11:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1003hPa, mínima 999hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 59%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


La previsió apunta que avui dimarts, a Palamós ens espera un dia amb intervals nuvolosos en varis nivells modelats pel vent i grans clarianes, sobretot a partir del migdia.

La temperatura màxima experimentarà una lleugera recuperació.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 15/20 nusos de mitjana, durant aquest matí. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 25/30 nusos de mitjana. A la tarda i fins a la nit pot seguir bufant tramuntana a 10/15 nusos de mitjana, però mar endins bufarà a uns 25/30 nusos.

A mar tindrem marejol o maror arran de costa, però a poques milles s'espera forta maror, amb maregassa al mig del golf de Lleó, amb ones d'uns 2,5/3m, al llarg de tot el dia.