Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 19 de juny del 2014

18 de juny: calor a ratlla i plugims

El matí assolellat d'ahir dimecres, amb nombrosos banyistes a la platja Gran de Platja d'Aro. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Ahir dimecres 18 de juny, a causa del romanent d'aire fred en altura, combinat amb la calor superficial generada per la intensa radiació solar del migdia i la formació d'una zona de convergència de vents al vespre/nit a la meitat nord del país, van provocar una altre jornada marcada per la inestabilitat i per unes temperatures menys caloroses que les de la setmana passada.
Entrant en detalls, a Palamós i en poblacions properes vàrem poder comprobar com durant el matí l'ambient estava dominat pel sol amb 4/8 Ci, Ac, Sc i Cu, tal com podeu veure a la imatge superior, no obstant, amb el pas de les hores vàren crèixer grans nuvolades que descarregaren alguna tempesta al sector central de les Gavarres durant el migdia.

Aquestes tempestes es desplaçaren molt més desgastades fins a Palamós al llarg del migdia, en forma de plugims o petits ruixats, amb 7/8 Cu i Cb.
A la tarda el sol va tornar a ser el protagonista amb 4/8 Ci, As, Ac i Cu, però al vespre/nit el cel es va tornar a ennuvolar 8/8 Cu i caigueren més plugims.
En total, a la nostre vila es van recollir 2,2 mm al centre del nucli antic i 1,8 mm a la Fosca, amb el so d'algun tro llunyà al migdia.

Altres dades de precipitació caiguda al Baix Empordà durant ahir dimecres, segons Meteocat i Meteoclimatic:

Monells 17,3 mm., la Bisbal d'Empordà 16,9 mm., Calonge-Mas Pallí 7,0 mm., Calonge 6,8 mm., Castell d'Aro 4,0 mm., Sant Feliu de Guíxols 3,0 mm., Torroella de Montgrí 2,5 mm., la Tallada d'Empordà 1,8 mm., Verges 1,6 mm.,   Palafrugell 1,6 mm.


Mapa de llamps d'ahir dimecres, on veiem la tempesta que es formà a sobre el sector central de les Gavarres i que arribà desgastada fins a la costa.


Imatge del radar meteorològic d'ahir dimecres a les 23:00 h. Observem la banda de precipitacions generada per la formació d'una zona de convergència de vents al nord del país.


Pel que fa a les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà, aquestes van ser entre 1 i 3 graus més baixes en comparació amb el dia abans.
Els 26,2ºC de Monells va ser la màxima més destacada.
Així mateix, les mínimes van baixar entre 1 i 3 graus respecte el dia anterior, amb els 12,8ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dimecres 18 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 26,2ºC (12,8ºC)., la Bisbal d'Empordà 26,0ºC (13,2ºC)., la Tallada d'Empordà 24,9ºC (13,3ºC)., Torroella de Montgrí 23,2ºC (13,9ºC)., Castell d'Aro 23,2ºC (13,4ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 18 de juny del 2014 a Palamós., temperatura màxima 22,6ºC, mínima 15,2ºC. Vent de direcció ONO i SO, a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 21 km/h SO. Estat de la mar amb marejol arran de costa., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,59 metres a les 14:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 58%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 imatges més d'ahir dimecres


Gotes de pluja a sobre la càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro. Imatge del migdia.


Cel ennuvolat ahir al vespre. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.