Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 26 de juny del 2014

25 de juny: núvols persistents i calor frenada

Núvols a sobre les Gavarres ahir a la tarda. Imatge captada des del Puig d'Arques (527 msnm). Al fons de tot de la imatge s'entreveu Palamós.


Ahir dimecres 25 de juny, les restes d'inestabilitat que quedaren després de la nit tempestuosa del dia anterior, foren les responsables de la permanència d'abundant nuvolositat al llarg de tot el dia, amb estones de sol o resol, malgrat tot, la presència d'abundants núvols mitjans frenaren el creixement dels núvols convectius i les precipitacions brillaren per la seva absència.
Tot i que la pluja no va aparèixer, cap al vespre s'observaren nombroses virgues il·luminades pels darrers rajos de sol. Cal destacar que avui dijous, darrer dia de la Festa Major, el pas d'un sistema frontal podria dur-nos algun petit ruixat de tarda, no obstant, a l'hora del famós castell de focs (23:30h) no es preveu pluja, però podrà refrescar.
A partir del divendres i al llarg del cap de setmana tornarà el sol i les temperatures es recuperaran de forma notable.

En un altre ordre de coses, les temperatures màximes que hi van haver ahir dimecres al Baix Empordà van notar els efectes dels núvols i de la neteja que deixà la pluja de la nit anterior., aquest fet provocà que els valors més elevats fossin entre 3 i 4 graus més baixos en comparació amb el dia abans.
Els 25,9ºC de la Tallada d'Empordà van ser la màxima més destacada.
Així mateix, les mínimes van ser molt similars a les del dia anterior, amb els 15,0ºC de Castell d'Aro com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dimecres 25 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 25,9ºC (16,9ºC)., Monells 25,7ºC (15,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 25,4ºC (15,6ºC)., Torroella de Montgrí 25,0ºC (17,1ºC)., Castell d'Aro 23,7ºC (15,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 25 de juny del 2014 a Palamós., temperatura màxima 22,8ºC, mínima 18,4ºC. Pluja 0,2 mm (caiguts de matinada). Estat del cel amb núvols i clarianes 5/8 Ci, Ac, Sc i Cu, amb virga al vespre. Vent de direcció E i NE al matí, a 5/10 km/h de mitjana., vent del S a la tarda, a 15/20 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26 km/h S. Estat de la mar amb marejol arran de costa., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,82 metres a les 14:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 71%.


Núvols d'ahir a la tarda vistos des del Puig d'Arques (527 msnm), terme de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura


Mirador del Puig d'Arques amb núvols abundants. Al fons veiem el Puig de la Gavarra (535 msnm), punt culminant del massís de les Gavarres.


Les Gavarres. Al fons de la imatge, a la plana, hi ha la Bisbal d'Empordà.


Radar meteorològic i altocúmuls.


Dòlmen amb la plana empordanesa al fons.