Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 30 de juny del 2014

29 de juny: molts núvols, però poca pluja

El matí ennuvolat d'ahir diumenge des de cala Estreta amb algun raig crepuscular i marejol. Imatge mostrada al portal de notícies 324.cat (foto nº 6).


Tal com es preveia, ahir diumenge 29 de juny, a Palamós el pas d'un sistema frontal va portar-nos un dia dominat pels núvols i amb alguna feble precipitació.
Entrant en detalls, ja de bon matí el dia començà amb el cel tapat per núvols baixos 7/8 Sc i Cu, els quals deixaren algun plugim anecdòtic i intermitent. Al migdia s'obriren algunes tímides clarianes, però tornà a caure algun petit plugim amb 6/8 Sc i Cu.
A la tarda i al vespre el sol encara va brillar menys, ja que ens quedà un celatge format per 8/8 Sc, Cu i Cb, amb algun petit ruixat i algun tro llunyà.
A la nostre vila només es van recollir 2,4 mm, segons dades de l'estació ubicada al centre del nucli antic.
Com sol ser habitual, el fet que estigués bufant vent sec de tramuntana fins al migdia, va ser suficient per fer desaparèixer les possibilitats de veure una mica més pluja, per contra, en els indrets més allunyats dels efectes del vent del nord hi va ploure un xic més, com és el cas de Sant Feliu de Guíxols o de Castell d'Aro.

Altres dades de precipitació caiguda al Baix Empordà durant ahir diumenge, segons Meteocat i Meteoclimatic:

Castell d'Aro 8,0 mm., Sant Feliu de Guíxols 6,0 mm., Calonge 3,2 mm., Palafrugell 1,8 mm., les Olives 0,9 mm., Monells 0,4 mm., la Tallada d'Empordà 0,4 mm., Verges 0,4 mm., Bellcaire d'Empordà 0,2 mm., Torroella de Montgrí 0,1 mm.


Imatge del radar a les 20:30 h d'ahir diumenge.


En un altre ordre de coses, cal destacar que la baixada de temperatures que es va produir va ser molt poc important a Palamós, ja que la màxima només fou 2,7 graus més baixa que la del dia anterior, malgrat tot, com que la tramuntana es va emportar la xafogor, la sensació de confort va ser més gran.

Al Baix Empordà en general, com és normal, notà una devallada dels termòmetres més marcada cap a l'interior, però sense necessitat d'haver de treure les jaquetes de l'armari.
A l'interior de la comarca les màximes foren entre 6 i 8 graus més baixes que les del dia abans, amb els 25,5ºC de Castell d'Aro com a màxima més alta.
Les mínimes, per la seva banda, van tenir lloc a darreres hores del dia i van ser entre 1 i 3 graus més baixes, amb els 14,3ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir diumenge 29 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 25,5ºC (14,8ºC)., Monells 25,4ºC (14,3ºC)., Torroella de Montgrí 24,9ºC (15,5ºC)., la Tallada d'Empordà 24,5ºC (15,4ºC)., la Bisbal d'Empordà 24,4ºC (15,6ºC).


Cel amenaçador d'ahir a la tarda a Llabià (interior del Baix Empordà).


Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 29 de juny del 2014 a Palamós., temperatura màxima 22,2ºC, mínima 16,9ºC. Vent de component N fins al migdia, a 20 km/h de mitjana., vent de direcció NE a primeres hores de la tarda, a 10 km/h de mitjana., vent de direcció variable al vespre, a 2/5 km/h de mitjana., vent en calma a la nit. Ratxa màxima de vent 52 km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa., mar endins hi havia forta maror (onatge sig. de 2,23 metres a les 12:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 51%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Matí dominical ennuvolat a Castell.