Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 6 de juny del 2014

5 de juny: dia assolellat i vespre entelat

Cel cobert de núvols alts ahir al vespre.


Ahir dijous 5 de juny, la situació meteorològica estigué marcada per un temps assolellat.
Malgrat que en superfície no tenim una pressió gaire elevada, a causa dels efectes indirectes del gran centre de baixes pressions que hi ha bloquejat al sud-oest d'Irlanda, la gran estabilitat de les diferentes capes d'aire troposfèriques, propicià una absència de nuvolositat de tipus convectiu.
Tot i aquesta manca de nuvolositat, al llarg de la tarda van aparèixer algunes franges de núvols alts, els quals, es van fer més extensos de cares al vespre i provocaren que l'astre rei es veiés una mica entelat, tal com podeu comprobar a la foto que obre el post.

Aquests núvols alts procedien del sud-oest i oest de la península Ibèrica, i van arribar cap a nosaltres impulsats pel vent d'entre garbí i ponent que bufava en altura amb força 5/6.

D'altre banda, les temperatures màximes d'ahir dijous al Baix Empordà, van descendir entre 1 i 3 graus respecte el dia anterior en moltes poblacions, però en d'altres van romandre quasi estàtiques, com per exemple a la Tallada d'Empordà o a Torroella de Montgrí.
Els 25,8ºC de Monells fou la màxima més elevada.
Les mínimes, per la seva banda, van ser entre 1 i 2 graus més baixes, amb els 10,5ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dijous 5 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 25,8ºC (10,5ºC)., la Tallada d'Empordà 24,5ºC (11,3ºC)., la Bisbal d'Empordà 24,4ºC (10,7ºC)., Torroella de Montgrí 23,2ºC (10,8ºC)., Castell d'Aro 20,3ºC (10,9ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 5 de juny del 2014 a Palamós., temperatura màxima 20,8ºC, mínima 13,8ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb 1/8 Ci, Ac i Sc a primera hora., cel asserenat al matí., tarda amb 3/8 Ci., vespre amb 7/8 Ci i Cs. Vent del E al matí, a 10 km/h de mitjana., vent del S a partir del migdia, a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26 km/h S. Estat de la mar amb marejol, mar de fons del sud., mar endins també hi havia marejol (onatge sig.de 0,35 metres a les 12.00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 58%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Dues fotos més d'ahir dijous


Temps assolellat amb gent a la platja al migdia. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Núvols alts d'ahir al vespre des de la Fosca.