Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 14 de juny del 2014

Previsió pel cap de setmana: calor, tramuntana i nuvolades

Mapa de precipitacions acumulades en sis hores per avui dissabte a les 20:00h. S'observa com a la nostre zona poden caure entre 5 i 10 mm.


Avui dissabte a Palamós, l'arribada d'una línia d'inestabilitat, a causa de l'acostament d'un embossament d'aire fred en altura, pot fer que el cel enterenyinat per núvols alts i mitjans que tenim de bon matí, deixi pas al creixement de grans nuvolades a partir del migdia. Es preveu que els grans cúmulus congestus i cumulonimbus que creixin a l'interior de les comarques gironines, es desplacin en direcció sud-est i acabin per descarregar algun ruixat tempestuós fins a la mateixa costa, amb acumulacions d'aigua que poden rondar els 3/7 mm a la nostre zona, tal com podeu observar al mapa superior.

La temperatura màxima a la nostre vila pot ser 1 o 2 graus més baixa que el dia anterior.

El vent en el nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà fluixet amb component sud i sud-oest. A la tarda bufarà vent fluixet de garbi o ponent. A la nit tindrem vent de tramuntana reescalfat a 10 nusos de mitjana., mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar a 20 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. Com sempre, cal recordar que en situacions de tramuntana s'han d'extremar les precaucions al bosc per evitar qualsevol mena d'activitat que pugui generar un foc.

A mar s'espera que a la nostre zona hi hagi mar arrissada arran de costa, marejol a poca distància i forta maror mar endins al llarg de tot el dia.


Mapa de temperatures a 500hPa previst per diumenge a les vuit del matí.


Aquest diumenge tindrem un dia assolellat a Palamós, però amb alguns intervals de núvols baixos i mitjans modelats pel vent. No es descarta que pugui crèixer alguna nuvolada que descarregui quatre gotes a partir del migdia.

La temperatura mínima pot ser similar o un xic més baixa que el dia anterior. La màxima pot ser una mica més baixa que el dia abans.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 10 nusos de mitjana, durant la matinada i el matí dominical. A la tarda hi haurà vent de component nord o nord-oest a 10 nusos de mitjana., mar endins pot bufar mestral a 24 nusos de mitjana. A la nit hi haurà vent del nord o del nord-oest a 10/15 nusos.

A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa, maror a poca distància i forta maror o maregassa mar endins.