Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 7 de novembre del 2014

Abraçada de trombes marines

Espectacular i bonica imatge de dues trombes marines que es van creuar el passat dimarts a Itàlia.


La mateixa entrada d'aire fred que acompanyà la pertorbació del passat dimarts 4 de novembre, ahir dijous va fer crèixer potents tempestes al mar Lígur, a Itàlia.
Al voltant de les onze del matí, van aparèixer diverses trombes marines penjant de grans nuclis tempestuosos. Fins aquí no hi ha res que no sigui relativament habitual al Mediterrani, sinó fos pel curiós i bonic espectacle que deixaren dues trombes marines abraçades en una espectacular ball.

Al nostre país, com  ja s'ha vist en anteriors ocasions, les trombes marines són un fenomen que també sol donar-se cada any en vàries ocasions. Sense anar més lluny, el passat dilluns se'n va veure una des de la costa de Blanes, però fou d'escassa duració.





Així mateix, la pertorbació d'aquesta setmana, quan arribà a Itàlia no només deixà el curiós espectacle de les trombes marines, ja que també va provocar forts aiguats i inundacions, a més d'algun tornado, gràcies al fet que el vent en altura va portar una massa d'aire càlid i humit del Mediterrani que alimentà les fortes tempestes.
El passat dimecres 5 de novembre, a Sicília van caure 276,0 mm a Linguaglossa i 147,6 mm a Acireale.
A Francavilla di Sicilia, a l'est de Taormina, hi van caure 164,8 mm.

A part de l'illa siciliana, les fortes pluges també afectaren a la regió de Calàbria, amb un màxim de 272 mm a Plati.
A la Toscana, les acumulacions més grans van donar-se a la província de Carrara, en particular la ciutat de Carrara, on van caure 221 mm.