Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 6 de juliol del 2018

Dilluns 2 de juliol: altre cop núvols baixos al matí i ascens de la temperatura mínima

Imatge del satèl·lit Meteosat en format visible del passat dilluns 2 de juliol. Podem apreciar la presència de núvols baixos en diferents trams de la Costa Brava.
Altre cop els núvols baixos van ser presents en major o menor mesura durant bona part del matí, a més, la mar de fons de xaloc que va entrar el diumenge es va mantenir amb un xic de maror al matí (ones de 0,5 metres), la qual cosa feia una mica perillós el bany i es va mantenir hissada al bandera groga a la platja de la Fosca. No obstant això, a partir del migdia i sobretot al llarg de la tarda, l'alteració marítima va anar clarament a la baixa fins a quedar marejol.
L'altre protagonista de la jornada va ser l'ascens que va experimentar la temperatura mínima respecte el diumenge. Per exemple, a Monells van tenir una mínima 3,1 ºC més elevada que la del dia anterior (diumenge 12,6 ºC i dilluns 15,7 ºC). També cal destacar que a Sant Feliu de Guíxols van tenir una mínima tropical, amb 20,9 ºC. A Palamós ens va anar per poc, amb una mínima de 19,6 ºC. 

Temps assolellat, amb algun núvol baix residual a la dreta de la imatge, el passat dilluns 2 de juliol a dos quarts de tres de la tarda. Font: http://palamos.cam
Un dia més, el paisatge que envolta la badia de Palamós es veia enterbolit degut a l'elevat grau d'humitat relativa, amb presència de boirina.

Més dades meteorològiques del passat dilluns 2 de juliol del 2018 a Palamós., temperatura màxima 25,1 ºC, mínima 19,6 ºC. Estat del cel: al matí s'observà l'entrada d'alguns bancs de núvols baixos de mar cap a terra, amb de 3/8 a 6/8 Sc i St, mala visibilitat, boirines., a partir del migdia hi va haver un domini del sol, amb algunes restes de núvols baixos, entre 1/8 i 3/8 Sc., a la tarda també s'observà un enclusa de tempesta molt àmplia cap a l'horitzó O i NO.
Vent: fins les 06:30h hi va haver vent en calma., a partir de llavors vent de component N i NNO, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 08:00h bufà vent del E, ENE, ESE i NE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 16:30h va bufar vent del E i ESE, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h s'observà vent del SO, S i SSE, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 23:00h hi va haver vent del O i OSO, a 2/5 km/h de mitjana o vent en calma.
Ratxa màxima de vent 23 km/h E.
Estat de la mar amb un xic de maror al matí, mar de fons del SE, i marejol a la tarda., mar endins hi havia una mica de maror (onatge sig. de 0,59 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 0,47 metres a les 12:00h i de 0,47 metres a les 18:00h).
Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 75%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Núvols baixos sobre el pla de Calonge, el passat dilluns 2 de juliol al matí. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni)

Imatge del satèl·lit Meteosat en format visible del passat dilluns 2 de juliol a les 10:30h. Podem observar com encara hi havien núvols baixos a sobre del Baix Empordà. 

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc el passat dilluns 2 de juliol al Baix Empordà, es veu com aquestes van experimentar un petit descens respecte el dia anterior.
Per exemple, a La Bisbal d'Empordà la temperatura màxima va baixar 1,8 ºC respecte el diumenge, a La Tallada d'Empordà baixà 0,3 ºC i a Castell d'Aro descendí 0,1 ºC.
L'excepció es va produir a Torroella de Montgrí, on la màxima fou 0,4 ºC més alta.
A Palamós descendí 0,3 ºC.
En aquest sentit, els 31,2 ºC de Sobrestany van ser la màxima més alta del dia, en canvi, els 25,1 ºC de Palamós van ser la màxima més baixa.

Així mateix, la temperatura mínima va pujar amb més o menys força a totes les poblacions.
A Monells la mínima va ascendir 3,1 ºC respecte el dia anterior, a La Bisbal d'Empordà pujà 2,4 ºC i a La Tallada d'Empordà ascendí 2,2 ºC.
A Palamós la mínima va ser 0,8 ºC més alta.
Els 15,7 ºC que hi van haver a Monells van ser la mínima més baixa de la jornada, per contra, els 20,9 ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més elevada. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dilluns 2 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 30,8 ºC (15,7 ºC)., La Bisbal d'Empordà 29,3 ºC (15,8 ºC)., La Tallada d'Empordà 29,0 ºC (16,5 ºC)., Torroella de Montgrí 28,4 ºC (17,1 ºC)., Castell d'Aro 28,1 ºC (16,5 ºC).

Temps assolellat, però amb mala visibilitat del paisatge que envolta la vall de Calonge, el passat dilluns 2 de juliol a les 15:31h. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni)