Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 2 de desembre del 2019

Parc Regional de Verkiai (Lituània)

Vista d'un dels nombrosos estanys que podem trobar al parc Verkiai.

El Parc Regional de Verkiai és un dels nombrosos parcs regionals que podem trobar a Lituània. Situat a les rodalies del nucli urbà de Vílnius, es tracta d'una àrea protegida que sol rebre nombrosos visitants que hi realitzen diverses activitats d'esbarjo.
Es va constituir el 1992 per tal de protegir l'àrea d'interès natural dels Llacs Verds i els complexos culturals del palau neoclàssic de Verkiai, juntament amb altres llocs de valor, com per exemple, esglésies, molins hidràulics i miradors des d'on podem veure bones vistes del riu Neris.
El parc ocupa 2.673 ha i es considera un dels parcs urbans més grans del món. Els boscos cobreixen el 76,5% de l'espai i el 23,9% del territori està destinat a zones pròpiament d'esbarjo.
Destaca la presència de molts senders que podem recòrrer a peu o amb bicicleta. Un dels més populars és un camí que realitza una ruta circular d'onze quilòmetres de llarg (amb opcions d'allargar-lo més o escurçar-lo) al voltant dels Llacs Verds.
Durant el recorregut podem veure una àrea rural típica del país, amb les seves genuïnes construccions, entre d'altres elements destacats.
Com a curiositat, al cim d'un turó podem observar  un altar pagà anomenat Lizdeika, on s'hi fan diferents rituals de l'ancestral religió Romuva (antiga religió pagana de Lituània, vegeu enllaç: https://es.wikipedia.org/wiki/Romuva) .

L'altar de la religió Romuva. Podeu veure imatges d'un dels rituals que es realitzen en aquest altar en el següent enllaç

Recull d'imatges del Parc de Verkiai