Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 de gener del 2023

Dimarts 27 de desembre: un dia plàcid i anticiclònic

Calma total al port de Palamós el passat dimarts 27 de desembre al matí. Font: càmera web de Palamós

El passat dimarts 27 de desembre vàrem tenir una jornada molt plàcida.
El domini anticiclònic, amb cel serè, i la presència d'una anomalia positiva de 4 ºC a 1.500 m, degut a la massa d'aire càlid tropical continental que ens afectava, deixaren un ambient poc fred per l'època de l'any. 
La temperatura màxima va marcar 15,7 ºC i la mínima fou de 7,6 ºC. Per si això no fos prou, els núvols brillaren per la seva absència. En aquest cas no van aparèixer ni els deixants dels avions del dia anterior, ni el banc de boira de mar que ens afectà de forma puntual el matí de Sant Esteve com si fos primavera.

Així mateix, el grau d'humitat relativa es va mantenir molt elevat, amb un màxim del 94 % i un mínim del 75 %. Aquest fet va permetre la formació d'abundant rosada que acumulà 0,2 mm.
Pel que fa al vent, després d'un matí encalmat, a partir del migdia va bufar garbí a uns 5-10 km/h de mitjana, ratxa màxima 19 km/h. A partir de les 16:00h el garbí es va esfumar i entrà llevant i xaloc a 5 km/h de mitjana.
En relació a l'estat de la mar, arran de costa hi havia mar arrissada. Mar endins trobem un onatge sig. de 0,47 m a les 08:00h i una alçada màxima de 0,94 m a les 08:00h.
Finalment, l'anticicló deixà un màxim de 1030 hPa en superfície i un mínim de 1027 hPa.

Cel serè a Palamós el passat dimarts 27 de desembre al matí. Font: càmera web de Palamós