Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 10 de novembre del 2023

Tardor al Prater de Viena


Recentment, he pogut comprobar com els colors de tardor s'apoderaven del famós Prater de Viena.
El Prater de Viena és una gran zona verda i un històric parc d'atraccions alhora. Aquest immens parc públic de 6 milions de metres quadrats s'estén entre el Canal del Danubi i el mateix Danubi. 
En aquesta època de l'any ens ofereix la paleta de colors típica de la tardor, tal com podeu en el recull d'imatges que vaig poder captar, juntament amb algunes mostres de la fauna que viu en aquest indret bucòlic. Una unió perfecte entre natura, oci i cultura.

El Prater de Viena havia estat utilitzat durant segles com a vedat imperial de caça fins que, el 1766, va ser obert al públic. El 1895 s'hi va inaugurar un parc d'atraccions del qual es conserven en perfecte estat moltes de les atraccions.
A poc a poc es va anar modernitzant, sobretot quan el 1873 es va celebrar l'exposició universal. 

El 1897 es va construir la famosa noria de 61 metres d'alçada, considerada com la més antiga del món en funcionament. Avui dia, la noria és un dels símbols principals de Viena i continua sent l'estrella del parc, aixecant els nombrosos turistes i els mateixos vienesos, funcionant com un mirador més de la ciutat.
Al voltant de la noria es van anar instal·lant petites casetes i botigues, arribant a formar el Wurstelprater.
La noria va rebre algunes reformes el 2008. Ara, aquesta zona d'accés al Wurstelprater es presenta amb un aire nostàlgic que recorda el Prater del 1900.

A l'interior del Prater també hi ha el Praterstadion (estadi de futbol), el Pratermuseum (museu de la història del parc), nombrosos cafès, restaurants, bufets i parades de gelats, així com interessants camins i senders senyalitzats i zones aquàtiques.
El Prater està dotat d'un variat equipament esportiu i d'oci, que permet patinar, jugar a pilota, fer jòguing, anar amb bicicleta o passejar.
A més, és destacable el Lusthaus, antic pavelló per als gossos de Carles VI i seu d'importants banquets, construït el 1782 en forma de gran quiosc circular sobre columnes, convertit actualment en un cafè.