Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 10 de setembre del 2024

La presència d'un peix agulla imperial obliga a posar la bandera vermella a la Platja Gran

Un peix agulla imperial (Tylosurus crocodilus) © Philippe Bourjon

Protecció Civil ha hissat la bandera vermella aquest dimarts a la tarda a la platja Gran, a causa de la presència d’un peix agulla imperial, un tipus de peix espasa que pot resultar perillós per als banyistes. 

La prohibició del bany afectà especialment la zona més propera al port de Palamós, on s'ha detectat l’animal. El peix agulla imperial, conegut pel seu cos llarg i estilitzat i un musell que recorda una espasa, pot causar ferides si s’apropa a persones, ja que és ràpid i agressiu quan se sent amenaçat. 

Aquesta espècie sol habitar en aigües càlides i temperades, i malgrat que no és habitual trobar-lo en aigües tan poc profundes, la seva presència a prop de la costa suposa un risc considerable. Per aquest motiu, les autoritats locals van decidir prohibir temporalment el bany i demanaren als visitants respecte per les indicacions dels socorristes i vigilants de la platja. També es va recomanar evitar les activitats aquàtiques a la zona afectada fins a nou avís. 

El peix agulla imperial (Tylosurus crocodilus) pot assolir més d'1,5 metres de llargada i es caracteritza per una mandíbula superior allargada i esmolada. Aquest depredador marí, sovint confós amb el peix espasa, s’alimenta d’altres peixos més petits i, tot i que no ataca directament els humans, els seus moviments ràpids i el seu musell esmolat podrien provocar ferides greus si hi ha contacte. 
 

 

© Carles Casanovas (facebook.com)


 
© Renée Keulen (facebook.com)