Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 25 d’agost del 2010

Aquest dijous garbinada

Mapa de vent en superfície previst pel dijous a la tarda.

Aquest dijous es preveu novament assolellat i calurós, no obstant, poden aparèixer alguns núvols baixos passatgers arran de mar degut a la mateixa humitat. No s'espera que plogui a cap indret.

La temperatura màxima es pot enfilar fins als 36/38 cº en punts de l'interior, sobretot a l'Alt Empordà, a la costa es podrà arribar fins als 26/28 cº degut a la marinada , amb molta xafogor . La temperatura mínima només baixarà fins als 22/23 cº a la costa i fins als 19/22 cº a l'interior, amb vent de ponent reescalfat.

El protagonista de la jornada serà el vent de garbí, ja que a tota la nostra zona marítima bufarà durant les properes hores a uns 6/8 nusos. Al matí de dijous però, el garbí anirà augmentant d'intensitat fins als 15/20 nusos a partir de migdia. Al llarg de la tarda el garbí seguirà a uns 20 nusos, amb ratxes superiors, fins a la nit.

Atenció amb l'estat de la mar ja que es mantindrà amb marejol durant les properes hores, aquesta situació es pot complicar al llarg del matí de dijous, on a partir de migdia tindrem maror fins a la línia costanera (ones d'1 m d'alçada) . A la tarda es mantindrà la maror amb ones d'1,2 m arran de costa, superiors mar endins. Atenció amb les activitats nàutiques i el bany.



Onatge previst pel dijous a la tarda

Dades actuals:

24,7 cº
90 % hr
1016 hpa
mínima 21,8 cº
màxima 27,3 cº
garbí aponentat 12 km/h
ratxa màxima 32 km/h
cel estrellat
marejol