Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 27 d’agost del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst pel diumenge al migdia. Observeu com l'anticicló de l'oest d'Europa ens envia tramuntana.


Aquest dissabte tindrem un dia amb predomini del sol, especialment durant el matí, no obstant, poden aparèixer intervals de núvols baixos a la tarda i en alguns moments poden tapar el sol. Aquests núvols baixos poden ser abundants durant tota la jornada a l'interior de la demarcació, amb possibilitats d'alguna gotellada cap al Ripollès.

La temperatura màxima pot pujar fins als 30/32 cº a l'interior i fins als 26/28 cº a la costa , amb la qual cosa desapareixen les temperatures tant exagerades dels últims dies en molts punts de l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 20/22 cº a la costa i fins als 15/18 cº a l'interior.


El vent al nostre sector marítim bufarà a uns 10/15 nusos de component nord, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte., al nord del Cap de Begur el vent bufarà a uns 20/25 nusos. Al matí de dissabte hi haurà provences a uns 8/10 nusos., al nord del Cap de Begur hi haurà tramuntana a uns 20/25 nusos. A la tarda la tramuntana es pot reforçar i arribar a 15/20 nusos, superior al nord del Cap de Begur.


L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins hi haurà maror i al nord del Cap de Begur hi haurà forta maror amb ones de 2,5 m o més. Al matí i durant la tarda del dissabte hi haurà marejol arran de costa, maror mar endins i forta maror al nord del Cap de Begur. Situació que es mantindrà fins entrada la nit del dissabte.



Onatge previst pel dissabte a la nit.


Aquest diumenge es preveu un dia amb més núvols que sol, fins i tot el cel pot quedar cobert a primeres hores del dia i durant la tarda. No s'espera que plogui.

La temperatura màxima pot arribar als 25/27 cº a la costa i als 28/30 cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 19/21 cº a la costa i fins als 16/18 cº a l'interior.


El vent al nostre sector marítim bufarà de component nord a uns 15/20 nusos durant la nit/matinada de dissabte a diumenge. Al matí de diumenge el vent serà fluix i de component variable, amb predomini de sud. A la tarda de diumenge tindrem garbí a uns 8/10 nusos. A la nit tornarà a entrar la tramuntana.


L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, a primeres hores de diumenge. Al llarg del matí quedarà mar arrissada arran de costa i entre marejol i maror mar endins. A la tarda de diumenge hi haurà entre marejol i maror arran de costa, amb mar de vent de garbí i mar de fons de nord . A la nit de diumenge hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb ones direcció nord.