Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 d’agost del 2010

Butlletí climàtic del mes de juliol


El sol i la calor del juliol han omplert les platges.


"Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el mes de juliol de 2010 ha estat càlid a gran part de Catalunya i la distribució irregular de la precipitació ha marcat la pluviometria del mes. D'aquesta manera, a excepció d'àmplies zones del Pirineu i Prepirineu central i occidental on el mes ha estat plujós o molt plujós, a la resta
del territori el juliol s'hauria de qualificar de sec o molt sec, si bé cal remarcar que les fortes tempestes que van afectar el delta de l'Ebre i punts de la Catalunya Central, el litoral i prelitoral central han provocat que en un sol dia se superés amb escreix la modesta mitjana mensual del mes de juliol. El mes ha estat molt poc ventós. "

A Palamós i a la major part del Baix Empordà la temperatura mitjana s'ha situat als 24 cº, això representa que la temperatura s'ha situat 1 cº per sobre de la mitjana climàtica de la nostra zona, fins i tot en punts del nord i oest de la comarca, la temperatura mitjana del mes passat ha estat 1,5 cº superior a la mitjana climàtica.

Pel que fa a les precipitacions, podem dir que la pluja ha estat molt escassa amb tant sols 2,4 mm recollits a Palamós, això representa només el 12 % del que pertocaria segons la mitjana climàtica, situada en 20 mm.
A la resta de la comarca hi trobem valors molt dispars, degut a algunes tempestes locals que van deixar força precipitació cap al centre-nord de la comarca i en algun punt del sudoest.A la franja costanera del nord de Palafrugell només hi ha plogut un 30 % del que marca la mitjana. A la franja costanera del sud de Palamós hi ha plogut un 50 % i en punts de l'interior la mitjana va del 50 al 70 % del que pertocaria.


Per més informació accediu al següent enllaç.