Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 14 d’agost del 2010

Un llamp fereix un home a Castelló d'Empúries

Caiguda de llamps.


Un home de 60 anys de nacionalitat francesa va resultar ferit greu dijous a la tarda quan li va caure un llamp a sobre mentre estava a l'aparcament de la platja de la Rubina, al terme municipal de Castelló d'Empúries.

El succés va passar a prop d'una caseta de la Creu Roja que hi ha a la platja. L'home, que va ser atès pels socorristes d'aquesta entitat, va ser traslladat posteriorment en una ambulància medicalitzada a l'hospital Josep Trueta de Girona, on ahir estava ingressat a la unitat de cures intensives, i el seu estat era crític.

Els fets van passar cap a dos quarts de cinc de la tarda a la zona d'aparcament i a l'altura de la caseta d'atenció de la Creu Roja, quan l'home ja se n'anava de la platja, en un moment en què hi havia una forta tempesta de llamps i trons i poc abans que comencés a ploure. La descàrrega elèctrica del llamp va provocar a la víctima una aturada cardíaca. L'home va ser atès allà mateix pels serveis de la Creu Roja i el seu estat era greu però estabilitzat, segons va explicar l'alcalde de la localitat, Salvi Güell. L'alcalde va qualificar de “mala sort” l'impacte del llamp a l'home, del qual va dir que desconeixia si resideix de manera habitual al municipi o simplement hi estava de vacances.

Informació extreta de http://avui.elpunt.cat/castellodempuries.html

Recordeu que en cas que s'aproximi una tempesta a la platja, cal que marxeu del lloc, tant si esteu a la sorra com a laigua, ja que al ser un terreny pla i obert qualsevol cosa que sobresurt del terra és un punt potencial d'impacte pels llamps. El més segur és anar cap a l'interior d'un edifici o de la població, posar-se dins el cotxe amb tot tancat o en cas de no haver-hi refugi, estirar-se completament al terra i deixar tots els objectes metàl.lics (fins i tot el mòbil), en un punt allunyat de vosaltres. No es refugieu mai a sota un arbre aïllat.