Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 31 d’agost del 2010

S'acaba la tramuntana


Onatge previst per la nit de dimecres a dijous al Mediterrani Occidental. Observeu com s'ha calmat.

El vent de tramuntana que ens ha estat afectant les darreres jornades, per fí té tendència a desaparèixer i a ser substituït per vents fluixos de component sud i est . L'estat de la mar a tot el Mediterrani Occidental s'anirà tranquil.litzant , després d'haver patit un fort onatge degut als forts vents del nord. Durant la nit passada i fins aquest matí, la tramuntana va arribar a bufar amb insistència a uns 15 nusos de vent sostingut i ratxes de 25 nusos. L'estat de la mar es va mantenir amb mar arrissada o marejol arran de costa i amb maror i forta maror mar endins. Segons la boia de Palamós la passada matinada hi havien ones superiors a 1,5 m mar endins.

Un altre fet destacat de la jornada és la sensació de fresca que hem tingut la darrera nit, ja que la temperatura mínima ha baixat fins als 17,7 cº, a aquest factor s'hi ha ajuntat l'acció del vent i una humitat relativa molt baixa, amb un mínim del 28 % i un màxim de tant sols el 63%, amb molt poca sensació de xafogor.

L'estat del cel s'ha presentat amb absència de nuvolusitat , aquest fet , juntament amb una temperatura màxima d'uns 24 cº, ens ha proporcionat un dia molt agradable. Sembla que les properes jornades tindrem un augment de la temperatura i amb ella també hi haurà un increment de la humitat i de la sensació de xafogor, degut a la presència de vents marítims, encara que durant algunes nits el terral nocturn pot aparèixer.

Dades extretes de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.