Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 29 d’agost del 2010

Temperatures estables i tramuntanada



Durant les darreres jornades hem pogut comprobar com les temperatures màximes, a molts punts de l'interior de la demarcació, han quedat normalitzades després d'assolir valors d'uns 35/40 cº en molts indrets. A Palamós i en molts altres punts costaners, les temperatures s'han mantingut exactament igual o amb lleugeres variacions., aquest fet és degut a l'acció del vent, ja que durant el periode més calurós el vent de garbí refrescava l'ambient mantenint les temperatures a ratlla., durant les darreres hores ha passat justament el contrari, degut al recorregut terrestre de la tramuntana, aquesta no ha permés que la temperatura hagi devallat, no obstant, la manca d'humitat i el mateix vent han donat certa sensació de fresca, sobretot a les nits. Com a mostra d'aquest fet, trobem que la temperatura del dijous passat a Palamós va arribar a una màxima de 26, 2 cº, avui mateix la temperatura ha pujat fins als 26,3 cº, és a dir, hi ha hagut la mateixa temperatura, en canvi, el mateix dijous va ser el dia més càlid de l'any en molts punts de la demarcació. La mínima s'ha situat en els 20,6 cº.

Pel que fa a l'estat de la mar , cal dir que durant la matinada passada hi han hagut ones d'1 m d'alçada segons la boia de Puertos del Estado.
Arran de costa, gràcies a la protecció que representa el litoral, hem tingut tant sols entre mar arrissada i marejol. La tramuntana responsable d'aquesta alteració marítima, ha arribat a bufar a uns 20 nusos de vent sostingut al llarg de la matinada del diumenge, amb una ratxa màxima de 55 km/h. Així mateix, la humitat relativa ha tingut un mínim del 36 % degut al vent sec de tramuntana, i un màxim del 74 % degut a l'aparició d'un lleuger flux de component est i sud durant la tarda.

Dades extretes de meteoclimatic.com.