Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 6 d’agost del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa de temperatura a 1500m. Observeu com aquest cap de setmana entra una bombolla d'aire càlid cap a la Península, des del nord d'Àfrica.


Aquest dissabte a Palamós, es preveu un augment de les temperatures i de la sensació de xafogor. L'ambient serà assolellat, amb algun núvol baix decoratiu. A l'interior de la demarcació poden crèixer núvols d'evolució en zones de muntanya, no es descarta que pugui caure algun ruixat molt aïllat cap al Ripollès.

La temperatura màxima a la costa pot pujar fins als 26/29 cº, a l'interior pot pujar fins als 29/31 cº. La temperatura mínima pot baixar fins als 19/20 cº., a l'interior pot baixar fins als 16/18 cº.

El vent a la nostra zona marítima bufarà de component nord a uns 10 nusos al llarg de la nit de divendres a dissabte, al nord del Cap de Begur podrà bufar a uns 15 nusos. Al matí de dissabte tindrem garbí fluix. A partir de primeres hores de la tarda, el garbí podrà bufar a uns 8/10 nusos.

L'estat de la mar durant la nit de divendres a dissabte es mantindrà amb mar arrissada a prop de la costa i marejol mar endins, amb maror al nord del Cap de Begur. Durant el matí de dissabte tindrem mar arrissada a prop de la costa i marejol mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda de dissabte hi pot haver marejol, amb ones direcció sudoest.



Aquest diumenge a Palamós tindrem un dia assolellat, amb el pas d'algun núvol alt a la tarda. A la zona pirinenca hi pot arribar a caure algun ruixat de tarda.
Les temperatures no experimentaran grans canvis, no obstant, farà molta xafogor, i a l'interior de la demarcació la temperatura màxima pot arribar als 31/33 cº.

El vent a la zona marítima de Palamós pot bufar molt fluix de component nord i oest durant la nit de dissabte a diumenge. Al matí de diumenge hi haurà llebeig a uns 3/6 nusos. A partir de migdia el llebeig pot arribar als 10/15 nusos, situació que es mantindrà a la tarda.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada a prop de la costa i una mica de marejol mar endins, durant la nit de dissabte a diumenge. Al matí de diumenge hi haurà mar arrissada i a la tarda hi pot haver marejol.