Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 10 d’agost del 2010

Jornada plenament estiuenca

La Platja de la Fosca plena de gent avui al migdia.

Després del dia mig ennuvolat i plujós que hi va haver ahir, la jornada d'avui ha estat assolellada i molt calurosa, amb les platges plenes de gent. Fins i tot, cap al vespre s'han pogut observar les típiques encluses de les tempestes de tarda que moltes vegades apareixen a la zona pirinenca, producte de la insolació diürna i l'efecte palanca de les muntanyes, el qual ajuda a ascendir l'aire càlid i humit de la jornada fins a trobar-se amb l'aire més fred que hi ha en nivells alts de la troposfera (capa de l'atmosfera on es produeixen la majoria de fenòmens meteorològics).

La temperatura màxima a la nostra vila, s'ha situat en els 26,1 cº , però amb humitats que han oscil.lat entre el 67/90 % fet que ha propiciat una forta xafogor. Un altre dels fets destacats és la presència de molta calitja, degut a l'existència de molta pols en suspensió, provinent del desert del Sàhara., en aquest cas, la pluja que ens pot acompanyar en alguna de les pròximes jornades pot portar fang, igual com ahir. Pel que fa a l'estat de la mar, aquesta s'ha mostrat molt tranquil.la, amb marejol, aixecat pel vent de garbí fluix que hem tingut, amb una ratxa màxima de 24 km/h. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós, tindrem un dia assolellat, sobretot la primera part del dia, ja que a la tarda poden aparèixer alguns núvols alts i mitjos que enterenyinaran el cel, juntament amb molta calitja. No es descarta que pugui caure algun ruixat al vespre. A la resta de demarcació, a partir del migdia podran descarregar ruixats i tempestes localment fortes i amb calamarsa, a la zona pirinenca i Serralada Transversal. Al llarg de la tarda aquests ruixats podran anar viatjant de forma més desgastada cap a l'interior de la demarcació i arribar durant el vespre en punts de la costa, sobretot a la seva meitat nord.

La temperatura mínima pot ser un xic més elevada tant a la costa com a l'interior, amb valors d'entre 20/22 cº a la costa i d'entre 17/19 cº a l'interior. La temperatura màxima pot ser igual que el dia anterior o una mica més alta, arribant als 28/30 cº a la costa i als 30/32 cº en punts de l'interior, sobretot a l'Alt Empordà.

El vent a la nostra zona, bufarà de component sudoest molt fluix durant la nit del dimarts al dimecres, amb un xic de gregal al nord del Cap de Begur. Al llarg del matí de dimecres i a la tarda, tindrem vents de component sud fluixos, una mica més reforçats, 8 nusos, al nord del Cap de Sant Sebastià.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada i una mica de marejol mar endins, al llarg de les properes hores i durant tot dimecres.




Mapa de pols en suspensió d'avui, responsable de la calitja i de la possible pluja amb fang.