Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 26 d’agost del 2010

Imatges de la garbinada i dades del dia


Imatge dels blancalls aixecats per la garbinada que està fent avui.

La jornada d'avui tal i com es preveia, ha vingut marcada pel fort vent de garbí, el qual ha arribat a bufar amb una ratxa màxima de 58 km/h i amb una velocitat sostinguda d'entre 15/20 nusos, tot i que a hores d'ara encara es manté.
L'estat de la mar per la seva banda, s'ha vist bastant alterat amb ones superiors al metre d'alçada a prop de la costa i ones de 0,5 m fins arran de platja, superiors a la zona de Castell. A causa d'aquesta alteració marítima, Creu Roja ha hissat la bandera groga a la Platja Gran i a la Platja de Castell.

A Palamós, l'estat del cel s'ha mostrat serè, amb abundant calitja i algun núvol alt i baix poc important. La temperatura s'ha enfilat fins als 26,2 cº, amb molta sensació de xafogor ja que la humitat s'ha situat entre el 77/90 % tota la jornada., la temperatura mínima també ha estat molt elevada ja que tant sols ha baixat fins als 22,1 cº.

El vent de garbí, tot i que arran de costa pot ser relativament fresc, no passa el mateix cap a l'interior i a l'Alt Empordà, aquest vent es va reescalfant i pot provocar temperatures molt elevades, com així ha estat, ja que per exemple, a Cabanes s'ha arribat a 40 cº de màxima, Castelló d'Empúries a 38,7 cº, Figueres a 38,4 i a la nostra comarca s'ha arribat fins a 36,6 cº a la Bisbal, 35,5 a Verges o 32,5 cº a Calonge. Dades de meteoclimatic.com.


Windsurfista aprofitant la garbinada.




La bandera groga a la Platja Gran degut a les onades de garbí.