Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 5 d’agost del 2010

Foto, dades d'avui i previsió


Núvols baixos cobrint el cel de Palamós aquest migdia.

Altre vegada la jornada d'avui ha vingut marcada pels abundants núvols baixos, tal com mostro a la fotografia. La persistència dels vents del nord i una lleugera inestabilitat degut al pas de sistemes frontals, ha fet que des del dilluns passat l'astre rei hagi estat car de veure. El vent de tramuntana ens ha acompanyat durant el matí d'avui dijous, arribant a una ratxa de 37 km/h, amb vent sostingut d'uns 10 nusos. No obstant, durant la tarda ha entrat el garbí a uns 8/10 nusos. La temperatura màxima s'ha enfilat fins als 26,9 cº i la temperatura mínima tant sols ha baixat fins als 21,7 cº. L'humitat durant el matí ha arribat a un mínim del 50 %, coincidint amb la tramuntana que bufava., amb l'entrada del garbí la humitat ha arribat a un màxim del 81 %. L'estat de la mar per la seva banda, s'ha mantingut amb mar arrissada a prop de la costa durant el matí, amb marejol i àrees de maror mar endins. Aquesta maror amb ones d'1 m d'alçada s'ha mantingut durant la tarda mar endins, amb marejol a prop de la costa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Aquesta situació de vents de tramuntana i cel ennuvolat, té els dies comptats, ja que es preveu que aquest divendres al matí sigui l'últim dia que això passi, degut a l'arribada de la dorsal anticiclònica del nord d'Àfrica, la qual ens garantirà un temps més estable i calurós durant el cap de setmana i possiblement en dies posteriors, ara com ara, tot i alguna pausa, sembla que l'estiu tindrà corda per estona.

Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós, es preveu encara amb abundància de núvols baixos durant el matí que poden tapar el sol altre vegada, no obstant, a partir de primeres hores de la tarda el sol s'imposaria. No es preveu que plogui. A l'interior de la demarcació podran crèixer alguns núvols d'evolució, amb possibilitat que descarreguin algun ruixat a prop de la Serralada Transversal, arribant de forma més desgastada al sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima es pot mantenir igual i arribar als 26/28 cº a la costa i als 28/30 cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 20/21 cº a la costa i fins als 16/18 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona marítima, bufarà de component nord durant les properes hores i fins la matinada de divendres a uns 15/20 nusos, superior al nord del Cap de Begur. Durant el matí de divendres tindrem vent fluix i de direcció variable, a partir de la tarda s'imposarà el garbí a uns 8/10 nusos .

L'estat de la mar durant la nit/matinada de dijous a divendres, es mantindrà amb marejol a prop de la costa, maror mar endins i forta maror al nord del Cap de Begur (ones de 2,1 m). Durant el matí de divendres tindrem marejol, amb mar de fons de nord, a prop de la costa i maror mar endins . A la tarda pot quedar mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.


Onatge previst per aquesta nit/matinada.