Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 22 d’agost del 2010

Onada de calor i garbinada



Després de les dues darreres jornades amb temperatures extremadament elevades en molts punts del Principat, tot i una lleugera baixada d'aquestes prevista pel dimarts, aquest dilluns es preveu que tornin a ser tant o més elevades, per la qual cosa es pot parlar d'onada de calor.
Aquesta situació de temperatures elevades i forta xafogor es perllongarà durant tota la setmana com a mínim. Segons el SMC tenim un avís per calor a la majoria de comarques catalanes., a la demarcació gironina tenim un risc alt al Baix i Alt Empordà, al Gironès, a la Selva i al Plà de l'Estany.

Algunes de les temperatures màximes d'avui a Girona són :

St. Miquel de Fluvià 38,7 cº
Medinyà 38,3 cº
Figueres 37,9 cº
Banyoles 37,7 cº
Salt 37,5 cº

A Palamós s'ha arribat fins als 28,2 cº amb molta xafogor. Altres màximes del Baix Empordà:

La Bisbal 37,9 cº
Verges 36,4 cº
Calonge 34,5 cº
Palafrugell 30,0 cº

Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia assolellat i molt calurós, amb el pas d'alguns núvols alts decoratius. A l'interior de la demarcació poden crèixer núvols durant la tarda amb possibilitats que caigui algun petit ruixat o focus tempestuós cap al Ripollès, Alta Garrotxa i Alberes.

Les temperatures seran molt elevades amb màximes d'uns 29/31 cº a la costa i d'uns 35/38 cº a l'interior. La temperatura mínima només baixarà fins als 21/23 cº a la costa i fins als 19/21 cº a l'interior.

El vent al nostre sector marítim bufarà de component sudoest a uns 8/10 nusos, amb ratxes d'uns 15 nusos al nord del Cap de Begur, durant tota la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí del dilluns i sobretot a partir de migdia, hi haurà vent de llebeig a uns 15/20 nusos. Durant tota la tarda podrà arribar a ratxes superiors.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol durant la nit/matinada de diumenge a dilluns, a partir de migdia pot haver-hi maror fins arran de costa amb ones d'1 m o més, situació que es mantindrà fins a la nit.


Mapa d'onatge previst per dilluns al migdia.