Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Aquesta tardor…vivim l’entorn!



L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós organitza un nou cicle d'activitats que amb el títol “Aquesta tardor…vivim l'entorn!” té l'objectiu de promoure el coneixement i la difusió dels valors naturals i ambientals dels diversos espais naturals del municipi, fomentant-ne l'aproximació i descoberta de la seva biodiversitat.

Aquesta nova proposta divulgativa se suma a les que ja es van encetar l'any passat coincidint amb l'inici de les diverses estacions de l'any. Es tracta concretament del cicle “Aquest estiu…parlem del mar!” i, posteriorment, amb el cicle “Aquesta primavera…parlem de sostenibilitat”.

“Aquesta tardor…vivim l'entorn!” proposarà tallers que es realitzaran principalment en espais naturals de la vila, i que permetran al públic interessat l'aproximació a la micologia, les activitats tradicionals que l'home ha dut a terme al bosc i finalment a l'àmbit de l'ornitologia. Les diverses activitats que s'inclouen en el programa s'iniciaran el pròxim 30 d'octubre i s'allargaran fins al 12 de desembre.

SORTIDA GUIADA AL BOSC I EXPOSICIÓ DE BOLETS A St. JOAN

El pròxim dissabte s'obrirà el calendari d'aquestes activitats, totalment gratuïtes, amb una sortida guiada al bosc per a conèixer i recollir bolets. La sortida tindrà lloc al matí i serà guiada pels membres de l'Associació Micològica Gironina, Joaquim Codina.

Per a poder participar a la sortida guiada, o a qualsevol de les activitats incloses en aquest cicle, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós, ubicada a l'edifici de l'Espai del Barri (c/ de Mossèn Cinto Verdaguer, 12) o bé al telèfon: 972 31 31 82.

Tots els bolets recollits durant aquesta sortida formaran part de la mostra micològica que s'exposarà a la sala polivalent de la plaça de Mn. Gumersind Vilagran, a Sant Joan, i que restarà oberta al públic el mateix dissabte 30 d'octubre de 16.30 a 20 h, el diumenge 31, d'11 a 13 h i de 16.30 a 20 h; i el dilluns 1 de novembre, d'11 a 13 h. Aquesta exposició és organitzada amb la col.laboració de l'Associació Boletaires de Sant Joan de Palamós.

EL PROGRAMA D'ACTIVITATS

El programa d'activitats del cicle “Aquesta tardor…vivim l'entorn!” seguirà el diumenge 7de novembre amb el taller dedicat a conèixer aquelles activitats tradicionals que l'home ha realitzat en l'àmbit forestal.

El bosc i el seu aprofitament

En aquesta jornada es proposarà als participants realitzar un nou itinerari guiat per descobrir els elements del bosc i el seu aprofitament. Amb aquest objectiu durant la realització d'aquesta activitat es durà a terme un taller mitjançant el qual s'ensenyarà als participants a elaborar una escombra de bruc.

Tallers d'iniciació a l'ornitologia

Les propostes seguiran el divendres 12 de novembre amb els tallers d'iniciació a l'ornitologia. Precisament aquest dia tindrà lloc una conferència d'introducció a aquest àmbit a càrrec de l'ornitòleg i naturalista, Joan Daranes. Aquesta activitat es durà a terme a la sala polivalent de l'Espai del Barri (c/ de Mossèn Cinto Verdaguer, 12), a partir de les 19 h.

El dia següent, 13 de novembre, es realitzarà una sortida guiada mitjançant la qual es podran conèixer la diversitat d'espècies d'ocells que hi ha als diferents ambients de l'Espai Natural Castell-Cap Roig. Aquest primer cap de setmana dedicat a l'ornitologia es tancarà el diumenge 14 de novembre amb una sortida en la qual s'ensenyarà als participants els mètodes que cal seguir per a poder realitzar l'anellament d'aus.

Les darreres propostes que s'inclouen en el cicle “Aquesta tardor…vivim l'entorn!” es dedicaran a poder conèixer més de prop, les diverses espècies d'aus marines que viuen en el litoral de la Costa Brava.

Amb aquest objectiu el divendres 10 de desembre tindrà lloc una xerrada sobre ornitologia marina a càrrec de l'ornitòleg i naturalista, Joan Daranes. Aquesta activitat es durà a terme a la sala polivalent de l'Espai del Barri (c/ de Mossèn Cinto Verdaguer, 12), a partir de les 19 h. El diumenge 12 de desembre s'organitzarà la darrera activitat del cicle amb la realització d'una sortida en barca que recorrerà el litoral palamosí per a l'observació d'aus marines.