Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Més pluja


Imatge de satèl.lit on es veu la borrasca que ens afecta.

La jornada d'avui ha estat marcada de nou, per la influència de la borrasca que va basculant pel Mediterrani Occidental. Com a consequència d'aquest fet, el dia ha estat ennuvolat, amb algunes precipitacions, amb ratxes de vent entre fortes i moderades i una notable alteració marítima. Com a dades més destacades de precipitació d'avui a la nostra comarca, trobem els 46,6mm caiguts a Calonge-Mas Pallí, els 38,0mm de Calonge, els 30,4mm de Palamós, els 28,2mm de la Bisbal o els 27,4mm de Llafranc, tot això, ha caigut fins a l'hora actual, però es preveu que aquestes quantitats s'incrementin lleugerament durant les properes hores.
Altres dades del dia d'avui a Palamós són la temperatura, la qual ha arribat fins als 17,8cº de màxima i fins als 15,5cº de mínima. El vent ha bufat amb component est i nord al llarg de tot el dia a uns 25 nusos i una ratxa màxima de 56km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut molt alterat, amb ones properes als 2m arran de costa i d'uns 3m mar endins, segons la boia de Puertos del Estado. La humitat relativa s'ha mogut entre un mínim del 75% i un màxim del 95%., la pressió ha estat força baixa degut a l'efecte de la borrasca situant-se entre els 1002/1005hpa.


Imatge de radar de la pluja d'aquest vespre.

Previsió per aquest dimecres

Es preveu que encara pugui ploure durant la nit/matinada de dimarts a dimecres, de forma entre feble i moderada. Al llarg del matí la pluja anirà desapareixent i a la tarda es pot obrir alguna clariana. Aquesta pluja serà més escassa com més a l'interior de la demarcació, amb ambient molt ennuvolat a tot arreu.
La temperatura no experimentarà canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord-est a uns 20/25 nusos al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí de dimecres tindrem provences a uns 17/20 nusos. A la tarda el vent pot afluixar una mica, arribant fins als 15 nusos.

L'estat de la mar es pot mantenir amb onatge d'uns 2/3m fins arran de costa, amb mar de fons de llevant, fins a la tarda/vespre de dimecres, moment en el qual l'onatge podrà disminuir una mica, però encara quedarà de maror a forta maror a tota la nostra zona.