Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 15 d’octubre del 2010

Previsió de tramuntanada


Mapa sinòptic previst per dissabte a la nit. Observeu com entre l'anticicló del nord-oest d'Europa i la borrasca del Golf de Gènova ens entren vents freds de tramuntana.

Aquest dissabte es preveu majoritàriament assolellat, però encara poden aparèixer alguns núvols baixos, més importants durant la tarda, amb possibilitats que caigui algun petit ruixat al vespre. A l'interior de la demarcació podrien caure alguns ruixats de tarda a la zona propera al Montseny, Serralada Transversal, traslladant-se algun ruixat de forma més desgastada cap al sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima pujarà tant sols fins als 17/19cº a la costa i fins als 19/20cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 12/14cº a la costa i fins als 6/8cº a l'interior, amb glaçades en punts del Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 6/8 nusos de component nord, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte., al nord del Cap de Begur la tramuntana pot bufar a uns 15 nusos. Al matí de dissabte tindrem la mateixa situació., a la tarda la tramuntana es pot reforçar i arribar a uns 20 nusos a la nostra zona i a uns 25/30 nusos al nord del Cap de Begur. Precaució amb les activitats nàutiques.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa, amb maror mar endins i forta maror al nord del Cap de Begur, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí de dissabte tindrem una mica de marejol arran de costa i maror mar endins., a la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror amb àrees de forta maror mar endins, amb àrees de maregassa al nord del Cap de Begur.


Onatge previst per la nit/matinada de diumenge a dilluns.

Aquest diumenge s'espera que el sol ens acompanyi tot el dia, amb algun núvol baix poc important. No esperem pluja. Les temperatures seran més baixes a tot arreu, amb ambient molt fred al Pirineu i també a tot l'interior durant la nit de diumenge, a la costa també es notarà més fred.

El vent podrà bufar de component nord fins a 20/25 nusos durant la matinada de diumenge, amb ratxes superiors., al nord del Cap de Begur la tramuntana pot superar els 30 nusos. Al matí de diumenge tindrem tramuntana a uns 15/20 nusos, superior al nord del Cap de Begur on arribarà als 25 nusos. A la tarda la tramuntana es pot reforçar i arribar als 25/30 nusos a tot el nostre sector., al nord del Cap de Begur es poden arribar als 35 nusos de tramuntana. Aquesta situació es mantindrà durant la nit de diumenge a dilluns. Es recomana evitar tota activitat nàutica.

L'estat de la mar durant la matinada de diumenge és mantindrà amb maror arran de costa i amb forta maror mar endins, amb maregassa al Golf de Lleó (ones de 3m). Al matí de diumenge tindrem maror arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda tindrem de maror a forta maror arran de costa i maregassa generalitzada mar endins. Aquesta situació es pot mantenir i fins i tot empitjorar durant la nit de diumenge, amb mar brava a tot el Golf de Lleó (ones de 4m). Cal abstenir-se de realitzar qualsevol activitat nàutica.