Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Es manté el temporal

Imatge del temporal d'avui.

Les darreres hores hem tingut una intensificació del temporal marítim, amb ones que han arribat als 2/3m arran de costa i ones d'uns 4m mar endins, segons la boia de Puertos del Estado.
El plat fort però, se l'ha endut el litoral de l'Alt Empordà, on les ones a unes 4 milles de la costa s'han acostat als 8m d'alçada, segons la boia del Golf de Roses.
Les pluges previstes per la jornada d'avui, finalment han estat moderades a tota la nostra comarca., com a registres més destacats trobem els 30,0mm de Monells, els 25,5mm de Torroella, els 17,4mm de La Tallada o els 10,8mm de Verges., a Palamós tot al contrari del que deien alguns pronòstics, només han caigut 2,4mm, segons dades de meteoclimatic.

Altre vegada el plat fort, pel que fa també a les precipitacions, se l'ha endut l'Alt Empordà, sobretot als peus de les Alberes, on per l'efecte orogràfic les acumulacions d'aigua ronden els 200/300mm. Crida especial atenció la població de la Jonquera on durant els últims dies la pluja hi ha acumulat 300mm.
Altres dades de precipitació d'aquesta comarca durant avui, segons meteoclimatic i meteocat, són els 115,6mm de la Vajol, els 81mm de Boadella, els 71,9 d'Espolla o els 52,5mm de St. Pere Pescador.

Tot seguit us poso un vídeo de l'estat de la mar aquest migdia.




Previsió per les properes hores

Hem d'esperar que aquesta situació de temporal marítim es pot mantenir, i fins i tot incrementar al llarg de la propera nit/matinada. Es preveu que l'onatge es mantingui amb alçades d'uns 3/4m fins arran de costa, superiors mar endins. Caldrà extremar les precaucions si ens trobem a prop del mar. Aquesta situació de maregassa i àrees de mar brava, es mantindrà tot el dimarts.

El vent bufarà fort a uns 25/30 nusos de component est-nord-est, al llarg de tot el dia de demà., a últimes hores del dia el vent girarà a tramuntana, a uns 25 nusos. Molta precaució.

Pel que fa a la pluja, esperem que la previsió surti més bé que avui...en principi s'espera que a partir de la propera matinada, fins dimarts a la tarda, es puguin acumular uns 20/40mm a tota la nostra zona, amb pluja moderada i algun nucli tempestuós.