Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

El fort vent desapareix


Mapa de vent en superfície previst per demà al Mediterrani.

De canvi radical és com s'hauria d'anomenar la situació meteorològica que tenim actualment, ja que en poques hores hem passat d'estar immersos en un fort temporal de vent a trobar-nos en plena calma., no obstant, aquesta calma no s'ha traslladat a mar, on la mar de fons es deixa notar amb ones que arriben superar el metre d'alçada mar endins. L'onatge més intens s'ha donat aquest matí amb ones que arribaven als 2,7m segons la boia de Palamós.
Pel que fa al vent, la tramuntana ha arribat a bufar a uns 25/30 nusos amb una ratxa màxima de 76km/h. La temperatura màxima s'ha recuperat, arribant als 17,1cº i la mínima ha baixat fins als 10,9cº.

La humitat s'ha mogut per la banda baixa, amb un mínim del 16% i un màxim de tant sols el 38%. La pressió atmosfèrica ha patit un fort increment, ja que l'allunyament de la borrasca i l'acostament de l'anticicló han permés que pugés dels 1013hpa fins a un màxim de 1023hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres es preveu molt assolellat, amb el pas d'algun núvol prim durant el matí. La temperatura pot pujar fins als 16/18cº a la costa i fins als 18/20cº a l'interior. La temperatura mínima serà més baixa., degut al vent en calma aquesta baixarà fins als 8/10 cº a la costa i fins als 2/4cº a l'interior, en algunes fondalades de l'interior i valls pirinenques es baixarà per sota dels 0cº.

El vent al nostre sector marítim bufarà molt fluix de component nord i amb estones de calma, fins la matinada de dimecres. Al matí de dimecres anirà entrant una mica de garbí a uns 4/8 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i amb maror i àrees de forta maror mar endins, amb mar de fons de nord, fins la matinada de dimecres. Al matí de dimecres tindrem entre mar arrissada i marejol arran de costa, mar endins hi haurà maror amb mar de fons de nord. A la tarda tindrem la mateixa situació.