Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Previsió pels propers dies


Mapa sinòptic previst per la matinada de dilluns.

Aquest dissabte es preveu que la nuvolusitat vagi clarament en augment. S'espera que fins a la nit pugui escapar-se alguna roina. A partir de les tres de la matinada de diumenge, el pas d'un front molt actiu pot deixar pluges molt abundants i alguna tempesta de forta intensitat, amb acumulacions d'aigua als llocs propensos. Poden caure més de 50/60 mm a tota la nostra zona i també en punts del Pirineu gironí i zones properes. La temperatura màxima pot baixar una mica i la mínima pot pujar a tot arreu.

El vent bufarà de llevant o xaloc a uns 10/14 nusos durant el matí de dissabte. A la tarda es mantindrà el llevant a uns 12/15 nusos.

L'estat de la mar vindrà marcat per la mar de fons de xaloc, amb ones d'entre 1/2m d'alçada arran de costa, superiors mar endins, durant tot el dia. Es desaconsellen les activitats relacionades amb el mar.


Mapa d'onatge previst per aquest diumenge al migdia.

Aquest diumenge es preveu amb nuvolusitat abundant i precipitacions abundants fins a migdia, a partir de llavors s'espera l'obertura de clarianes, no obstant, pot continuar plovent de forma moderada al Pirineu gironí. Durant la nit de diumenge la pluja pot tornar a generalitzar-se i caure insistentment, amb algun nucli tempestuós i acumulacions sobtades d'aigua. La temperatura no experimentarà grans canvis.

El vent pot bufar a uns 20 nusos de component est, al llarg de la nit/matinada de dissabte a diumenge. Al matí de diumenge tindrem vent fluix de component sud-oest. A la tarda es pot mantenir el vent fluix i de direcció variable., al nord del Cap de Begur es mantindrà el llevant a uns 10/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror a tot el nostre sector, amb maregassa al Cap de Creus, durant la matinada i matí de diumenge. A la tarda de diumenge es mantindran les ones superiors als 2 m arran de costa.

Dilluns es preveu que el temporal es reforci encara més i tinguem un dia passat per aigua, amb acumulacions superiors als 100m al Pirineu Oriental i d'uns 70/80 mm a tota la nostra zona. Molta precaució amb l'estat de la mar, ja que l'onatge pot superar els tres metres durant la matinada i matí de dilluns, amb ones que poden arribar als 4m al nord del Cap de Creus.

Dimarts pot mantenir-se el fort temporal marítim, amb algunes precipitacions menys importants. El vent podrà bufar a uns 30 nusos de component nord-est. Molta precaució amb les activitats a la vora del mar.