Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 21 d’octubre del 2010

Foto i dades del dia


Fotografia realitzada aquest migdia on es veuen els cirrus que hem tingut i una mica de marejol.

Aquest dijous hem tingut molta nuvolusitat de tipus alt., sobretot es tractava de cirrus que ocupaven tot el cel. Aquest núvols situats a gran alçada i el poc gruix que tenen, han facilitat l'acció solar ben bé fins a mitja tarda, moment en el qual també s'han vist molts estrats, aquests núvols baixos o boira alta s'han format degut al gir momentani del vent a llevant. La temperatura màxima ha patit una lleugera devallada situant-se als 15,2cº, la mínima en canvi, s'ha recuperat una mica i ha acabat baixant fins als 10,3cº .
El vent que ha predominat ha estat la tramuntana, aquest vent del nord ha bufat fins a primeres hores de la tarda amb una ratxa màxima de 26km/h, en canvi a la tarda s'ha imposat el llevant.
Per altre banda, l'estat de la mar s'ha vist poc alterat amb una mica de marejol arran de costa i una mica de maror mar endins, amb ones que allí han arribat a gairebé 1m d'alçada, acompanyades per mar de fons, sobretot durant el matí.
La humitat relativa ha arribat fins al 70% i ha devallat fins al 53% i la pressió atmosfèrica ha notat la presència de l'anticicló ja que s'ha mogut entre els 1021/1024 hpa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Previsió per aquest divendres

Aquest divendres es preveu amb nuvolusitat abundant de tipus baix durant la matinada, al matí i fins a migdia predominarà el sol, a mitja tarda els núvols baixos poden tornar a tapar el cel. No esperem pluja.

La temperatura màxima pot pujar fins als 18/20cº a l'interior i fins als 16/18cº a la costa. La temperatura mínima baixarà fins als 10/12cº a la costa i fins als 4/8 cº a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud-est, fins la matinada de divendres. Al matí de divendres tindrem garbí a uns 8/10 nusos. A la tarda hi haurà garbí a uns 8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o una mica de marejol arran de costa, amb marejol mar endins, fins la matinada de divendres. Al matí de divendres tindrem una mica de marejol amb ones de direcció sud-oest. A la tarda hi haurà marejol.