Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 4 de novembre del 2011

40 litres més i es manté el temporal


Imatge del temporal de mar i el cel tapat d'aquesta tarda.


Tot i que avui divendres el temporal de mar ha anat a la baixa, com podeu comprobar a la imatge superior, corresponent a la zona de sota Sant Esteve, al llarg del dia encara hi hagut forta mar de fons de xaloc, amb ones de 1/1,5 metres arran de costa i de 1,5/2 metres mar endins, segons la boia de Palamós.

Un altre fet destacat han sigut les pluges abundants que han anat caient al llarg del dia, les quals han deixat 40 mm a La Fosca o 35 mm al centre de Palamós., tot això ha caigut en dues tongades, una al matí i l'altre entre les cinc i les sis de la tarda, acompanyada per tempesta.



Mapa de llamps d'avui.


A continuació podeu veure un resum de les pluges recollides al Baix Empordà durant el dia d'avui fins les vuit de la tarda:

La Fosca (Palamós): 39,8 mm., Monells: 38,2 mm., Castell d'Aro: 37,2 mm., Palamós: 35,2 mm., Sant Feliu de Guíxols: 32,0 mm., Torroella de Montgrí: 31,1 mm., Verges Ponent: 29,0 mm., Calonge: 28,3 mm., La Tallada d'Empordà: 24,7 mm., La Bisbal: 24,3 mm., Palafrugell: 23,2 mm.

Altres dades d'avui divendres a Palamós., temperatura màxima 18,1º C, mínima 14,8º C. Vent de component sud a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 32 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1003 hpa, mínima 995 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 90 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.



Imatge de radar de les sis de la tarda.


Previsió pel cap de setmana


Aquest dissabte a Palamós la presència d'una perturbació a sobre nostre, mantindrà una jornada insegura amb nuvolusitat abundant, intercalada amb alguna clariana. L'elevada inestabilitat podria deixar-nos algun ruixat en qualsevol moment del dia, amb més probabilitats a la tarda/vespre i fins la nit, on la pluja pot ser una mica més continua. A la resta de la demarcació hi haurà un panorama similar, amb un temps insegur i possibilitats de pluja a qualsevol indret, sobretot al Pirineu i a la costa, amb algun ruixat acompanyat per tempesta. També pot aparèixer algun banc de boira degut a la gran humitat. De manera local, altre vegada podran caure més de 50 mm en tot el dia.

La temperatura màxima pot rondar els 14/17º C a la costa i interior i els 7/13º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 1/7º C al Pirineu, fins a 12/14º C a la costa i fins a 8/12º C a l'interior.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 10/15 nusos amb component sud, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem vent fluix de tramuntana. A la tarda s'espera vent del nord a 15/20 nusos. A la nit tindrem vent de component nord a 20 nusos. Al cap de Creus pot bufar a 30/35 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte, amb mar de fons del sud-est. Al matí es mantindrà la mar de fons del sud-est, amb maror generalitzada. A la tarda i a la nit s'hi pot afegir mar creuada, amb mar de fons de xaloc i mar de vent de tramuntana, amb maror arran de costa i forta maror mar endins.


Aquest diumenge a Palamós preveiem un dia força ennuvolat, tot i alguns moments de resol. Al llarg de tot el dia es poden escapar algunes precipitacions de caràcter feble. A la resta de la demarcació hi haurà un dia marcat pels núvols i alguna pluja de caràcter feble a qualsevol punt, amb pluges mes destacades cap a la zona de Les Alberes i Pirineu, les quals poden tornar a acumular més de 50 mm en algun indret. La cota de neu pot rondar els 2000/2200 metres.

La temperatura serà força semblant al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 4/8 nusos de component variable, durant la matinada del diumenge. Al matí entrarà vent de garbí 8/10 nusos. A la tarda s'espera vent de gregal a 12/16 nusos. A la nit tindrem vent de gregal a 20/24 nusos. Al sud de la Costa Brava i a la Costa Central el gregal pot bufar a 30/35 nusos. Precaució amb les activitats relacionades amb la mar.

L'estat de la mar es preveu amb forta maror mar endins i maror arran de costa, durant la matinada del diumenge. Al matí hi haurà marejol o maror arran de costa i maror mar endins, amb àrees de forta maror. A la tarda hi haurà maror generalitzada, amb mar de fons de gregal. Al cap de Creus hi haurà forta maror. A la nit el temporal pot anar a més, amb forta maror generalitzada (ones de 2,5 metres o superiors), amb ones direcció nord-est.



Mapa de pressió en superfície previst per aquest dissabte. Observeu la pertorbació que tenim a sobre.