Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 18 de novembre del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest diumenge. Observeu com l'anticicló de l'est d'Europa ens enviarà vents humits de xaloc que toparan amb un embossament d'aire fred d'uns -20º C a 500 hpa.


Aquest dissabte a Palamós hem d'esperar un dia amb nuvolusitat abundant, tot i alguna clariana esporàdica. Es preveu que al llarg del matí pugui caure alguna feble precipitació. A partir de la tarda/vespre i sobretot a la nit, poden caure ruixats de moderada a forta intensitat i acompanyats per tempesta. Atenció amb les zones on si sol acumular l'aigua, ja que altre vegada, es podrien recollir entre 25/50 mm en 24 hores, amb registres superiors a 20 mm en 30 minuts.
A la resta de la demarcació també hi haurà un dia molt inestable, especialment a la costa, amb pluges més destacades a partir del vespre/nit i acumulacions que poden superar els 50 mm de manera local.

La temperatura màxima pot rondar els 13/16º C a la costa i interior i els 8/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 11/13º C a la costa, fins a 7/10º C a l'interior i fins a-1/6º c al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de direcció variable o restar en calma, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem vent molt fluix de component sud i est. A la tarda hi haurà vent de llevant o xaloc a 10/15 nusos. A la nit bufarà vent de garbí o xaloc a 8/14 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte, amb mar de fons de l'est. Al matí s'espera maror generalitzada, amb mar de fons de xaloc o llevant. A la tarda hi haurà maror o forta maror generalitzada (ones de 1,5 m), amb mar de fons i de vent de llevant. A la nit hi haurà la mateixa situació, amb maregassa al cap de Creus.



Aquest diumenge electoral a Palamós preveiem un dia ennuvolat i plujós., altre vegada es podrien recollir entre 25/50 mm al final del dia. A la resta de la demarcació el dia també estarà molt ennuvolat, amb pluges a qualsevol indret, les més destacades a prop de la costa i amb una cota de neu que rondarà els 2200 metres cap al Pirineu.

La temperatura, tant la màxima com la mínima, tornarà a ser molt semblant al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 8/10 nusos de component sud, durant la matinada del diumenge. Al matí esperem vent de xaloc a 4/8 nusos. A la tarda i a la nit bufarà vent de xaloc a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror o forta maror, amb mar de fons de xaloc, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem maror generalitzada, amb mar de fons. A la tarda i a la nit esperem la mateixa situació.



Mapa de precipitació prevista en 3 hores per la nit del dissabte.