Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 18 de novembre del 2011

Cumulus a l'Alguer


Cumulus mediocris a sobre el mar, ben a prop de l'illa de la Magdaleneta.


En el viatge de tornada des de la Gruta de Neptú, es van poder veure nombrosos núvols baixos del gènere cumulus.
Tot i que els cumulus predominants eren de les espècies mediocris i humilis, també apareixien alguns fractocumulus o cumulus fractus.

Aquests núvols solen aparèixer entre els 500 i els 2000 m d'alçada i no produeixen cap mena de precipitació, exceptuant quan apareixen associats amb núvols d'un major desenvolupament vertical, com els cumulus congestus o els cumulunimbus.

Els cumulus, sobretot els cumulus humilis, la tradició els anomena núvols de bon temps i solen anar acompanyats d'una bona visibilitat., aquest fet permet realitzar unes boniques fotografies que donen un aire molt bucòlic al paisatge. La seva associació amb atmosferes nítides, està propiciada pels moviments verticals d'aire que els formen, els quals impedeixen que s'acumulin aerosols i altres partícules que podrien empitjorar la visibilitat.

Depenent del seu creixement i de l'hora del dia, obtindrem informació de la futura evolució que experimentarà el temps. Normalment, si a partir de migdia veiem que aquests núvols romanen sense crèixer o es dissipen, vol dir que no plourà. Al contrari, si ens trobem en zona de muntanya i veiem que entre les 10 i les 11 del matí van creixent cada vegada més i s'estenen en el cel, a primeres hores de la tarda ja hi pot haver tempesta. Aquest fet sol succeir en els mesos estiuencs.



Els cumulus ens donen boniques imatges.


Port pesquer.


Entrada del port.



Port esportiu.