Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 22 de novembre del 2011

Temporal marítim de 1a divisió


Imatge del temporal de mar d'aquesta tarda a la Fosca amb el cel ennuvolat.


La forta mar de fons d'entre llevant i gregal, ens ha deixat una jornada marcada per un temporal marítim de 1a divisió.
L'àmplia pertorbació que afecta el Mediterrani occidental, ha generat un flux molt marcat de vents de gregal o llevant, amb un gran recorregut marítim, que es tradueix en un fort tràngul de mar de fons.
Segons la boia de Puertos del Estado, al llarg d'avui dimarts hem tingut, i encara hi han, onades que ronden els 4 metres d'alçada significant, amb maregassa., fins i tot, a les 5 de la matinada es superaven lleugerament els 4 metres d'alçada significant, amb mar brava.

Aquest fort temporal sembla que es mantindrà al llarg de les properes hores., en aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís per risc de l'estat de la mar, amb onades superiors a 2.50 metres (maregassa), fins dimecres a la tarda.


Pel que fa a altres dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 16,3º C, mínima 14,4º C. Estat del cel ennuvolat, amb plugims o roines intermitents. Pluja 1,0 mm. Vent de gregal a 20/25 km/h de mitjana, ratxa màxima 55 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 77 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.






Previsió per aquest dimecres

A Palamós s'ha d'esperar un dia amb predomini del Sol i alguns intervals de núvols baixos, sobretot durant el matí. Encara podria caure alguna roina o plugim en les properes hores. A la resta de la demarcació també hi predominarà el Sol, juntament amb alguns núvols baixos, sobretot al sector costaner.

La temperatura màxima pot pujar fins a 16/18º C a l'interior, fins a 15/17º C a la costa i fins a 8/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/6º C al Pirineu, fins a 7/11º C a l'interior i fins a 12/14º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar del nord-est a 20/25 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent de nord a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 20 nusos, siguent superior mar endins, on s'arribarà a 25 nusos. A la nit es preveu la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maregassa generalitzada (ones superiors a 3 m), durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí s'espera forta maror o maregassa arran de costa i maregassa mar endins, amb mar de fons de llevant o gregal. A la tarda hi haurà forta maror generalitzada (ones de 2/2,5 m), amb àrees de maregassa mar endins, tot això amb mar de fons de gregal i mar de vent de tramuntana.


Recull d'imatges del temporal d'avui a La Fosca: