Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de novembre del 2011

Ones de 3 m i pluja abundant en alguns punts




Com sol ser habitual amb vents del sud, les precipitacions més importants han passat de llarg de la nostra comarca i han quedat concentrades sobretot cap al Pirineu, Prepirineu, Montseny i en altres indrets de l'interior., no obstant, el temporal encara que a Palamós no s'hagi notat en forma de pluja abundant, si que s'ha deixat sentir al mar, on segons la boia de Puertos del Estado, aquesta tarda hi havien onades que superaven els tres metres d'alçada mar endins i onades d'uns 2 metres arran de costa.

Si ens fixem amb el que ha plogut al Baix Empordà, trobem valors d'uns 10,1 mm a Les Olives (Garrigoles), 5,6 mm a Monells, 5,0 mm a Verges o 3,3 mm a Bellcaire d'Empordà.

Les pluges més importants que s'han recollit a la demarcació gironina són:

109,5 mm a Núria, 100,2 mm a La Jonquera, 96,5 mm a Darnius, 62,1 mm a Queralbs, 60,8 mm a Sant Pau de Segúries, 59,3 mm a Setcases, 55,6 a Llanars, 38,4 mm a La Vall d'en Bas, 37,0 mm a Sant Hilari Sacalm o 35,3 mm a Banyoles. Altres valors menys destacats poden ser els 25,0 mm de Sant Gregori o els 21,0 mm de Salt.

També són importants les ratxes de vent del sud enregistrades a Portbou amb 111,6 km/h o els 104 km/h d'Ulldeter.

Pel que fa altres dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 19,4º C, mínima 17,9º C. Estat del cel ennuvolat amb plugims o roines intermitents. Pluja inapreciable. Vent de component sud a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 45 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1010 hpa, mínima 1001 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 80 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

A Palamós el dia es tornarà a presentar molt ennuvolat. La possibilitat de pluja es mantindrà tota la jornada., de fet, al llarg de la nit de dijous a divendres encara pot caure alguna feble precipitació. Durant la resta del dia es poden escapar alguns plugims i algun ruixat amb moments de forta intensitat, sobretot a partir del vespre/nit i acompanyat per tempesta. Fins a la nit es podrien acumular entre 20/30 mm. A la resta de la demarcació hem de preveure un dia molt ennuvolat, amb algunes pluges febles o moderades a qualsevol indret, les més destacades poden caure a la costa i en alguns moments anar acompanyades per tempesta.

La temperatura màxima pot rondar els 14/18º C a la costa i interior i els 6/13º C al Pirineu. La mínima pot ser una mica més baixa al Pirineu i similar a la resta.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 8/12 nusos de component sud, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem vent de garbí o llebeig a 10 nusos. A la tarda s'espera vent de llebeig o garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent de component sud a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb forta maror generalitzada, durant la nit/matinada de dijous a divendres, amb mar de fons del sud . La resta de la jornada es mantindrà la forta maror mar endins i entre maror i forta maror arran de costa, amb mar de fons de sud.



Imatge de radar d'avui dijous a les 19:00 h.