Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 16 de novembre del 2011

Dades i imatges de l'episodi de pluges


Restes de troncs i branques arrossegats per les crescudes dels rius i rieres. Imatge captada aquesta tarda a la Platja de la Fosca (Foto mostrada a l'Espai del Temps de TV3).


La gran quantitat d'aigua caiguda les darreres jornades en molts indrets de la demarcació, ha fet crèixer rius i rieres. La crescuda dels cursos fluvials de Girona, ha arrossegat gran quantitat de restes d'arbres i degut a l'orientació de la Platja de la Fosca, i als corrents de llevant, moltes d'aquestes restes vegetals s'hi han acumulat, juntament amb alguns residus d'origen humà, com els plàstics.



La mar de fons d'avui dimecres a La Fosca amb el cel cobert.


Les pluges de les darreres hores, malgrat que en molts indrets de la demarcació ha plovisquejat tot el dia (a Palamós hem tingut una pausa durant bona part de la jornada) ens han deixat 39 mm més i en el que va de mes ja han caigut 140 mm. Cal destacar, que com sol ser habitual, alguns carrers pròxims al mercat municipal han tornat a quedar plens d'aigua degut a la forta intensitat de precipitació.
Un altre dels efectes d'aquest temporal és la gran alteració marítima, amb onades que rondaven els dos metres, segons la boia de Puertos del Estado, amb mar de fons de llevant.



Aspecte que presentava avui el salt d'aigua de la Riera Aubi a Castell.


Pluges caigudes les darreres hores al Baix Empordà (entre parèntesis veiem la dada des que va començar l'episodi):


Les Olives 30 mm (70,9 mm)
Calonge-Mas Pallí 54,4 mm (57,6 mm)
Sant Feliu de Guíxols 56,0 mm (57 mm)
Calonge 40,4 mm (43,1 mm)
Palamós 39 mm (43 mm)
La Fosca 36,6 mm (40 mm)
Verges 24 mm (34,4 mm)
Bellcaire d'Empordà 14,2 mm (18,6 mm)

Com a dada més destacada de la demarcació gironina trobem els 90 mm de Sant Pau de Segúries (Ripollès) i a la zona del Montseny trobem els 174 mm de Viladrau (Osona).



Desembocadura del ramal de la Riera Aubi a la Platja de Castell.


Altres dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 15,4º C, mínima 13,9º C. Estat del cel ennuvolat, amb pluja moderada de matinada i alguna roina al matí. Vent de gregal a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. Estat de la mar amb maror o forta maror, amb mar de fons de llevant o gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1013 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 80 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



La zona humida de Castell.


Previsió per aquest dijous


A Palamós preveiem un dia assolellat, amb algunes restes de núvols baixos, més importants de bon matí., també pot aparèixer algun núvol alt i mig. A la resta de la demarcació hi haurà un dia amb predomini del Sol, amb restes de núvols de bon matí a qualsevol indret i sobretot cap al Pirineu. També hi pot haver algun banc de boira a l'interior. Tot i aquesta millora, encara pot caure alguna roina o plugim a la meitat oest durant les properes hores i algun ruixat de tarda cap al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 15/18º C a la costa i interior i els 8/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 1/6º C al Pirineu, fins a 7/10º C a l'interior i fins a 11/14º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord i est a 8/10 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent de gregal a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de gregal. A la nit es preveu vent en calma o molt fluix de component nord i est.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem maror generalitzada, igual com a la tarda i a la nit, amb mar de fons de gregal o llevant.


El cel ennuvolat d'avui a la Plana de Castell.



La Platja de Castell amb el mirall d'aigua de la Riera Aubi.


Salt d'aigua de la Riera Aubi a Castell:





Amb les pluges apareixen bolets a tot arreu com aquesta Gírgola d'olivera (Omphalotus olearius).


Bolets de soca del gènere Trametes.