Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 22 de febrer del 2010

Dies de regates



Ahir es va celebrar l'última jornada de regates, de la cinquena edició de la Kabb Trophy-XXI, Trofeu Vila de Palamós, amb la participació de 360 regatistes de 19 països diferents.
La climatologia poc favorable del divendres passat va complicar l'inici de les proves, sortosament, a la jornada del dissabte, es van poder disputar les tres proves previstes gràcies al vent de garbí que va bufar.
Ahir diumenge la jornada de regates va ser espectacular, degut al vent de garbí que va bufar tot el dia a uns 15/20 nusos, i l'onatge força destacable, el qual va posar a prova a més d'un regatista.
La Badia de Palamós va ser tot un espectacle, producte de la climatologia favorable i de la gran quantitat d'optimist (tipus d'embarcació de vela lleugera) participants.
Aquests participants provenen en la gran majoria d'Espanya, que amb 130 inscrits, encapçala la llista., tot seguit trobem França amb 72, Rússia amb 34, Itàlia amb 26 i Noruega amb 15, entre d'altres.
Aquesta competició té el mateix nivell que un Campionat del Món, per aquesta raó, compta amb un Jurat Internacional i els millors oficials de la classe.
Dels participants inscrits, cal destacar, a més dels 10 regatistes del Club de Vela Palamós, la participació del francès Antoine Lefort, 7é al Mundial 2009, el Català Carlos Robles, 10è al Mundial 2009, el francès Arthur Fortune 8é al Campionat d’Europa i la catalana Sílvia Mas, 11ena al Campionat d'Europa.

Molts d'aquests joves seràn olímpics, amb diferentes modalitats de vela lleugera, en un futur no gaire llunyà.
Des d'aquí, vull destacar els promotors, organitzadors i col.laboradors, d'aquesta prova, pel gran treball d'organització que realitzen, ja que sense ells no hauria estat possible un esdeveniment tant important i cada cop més exitós.
Felicitats a tots ells.

classificació final

Tot seguit, podreu veure un reportatge fotogràfic d'aquest esdeveniment, fixeu-vos també amb el cel tant bonic que hi havia: