Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 4 de juliol del 2013

A la deriva


Adrift from Simon Christen on Vimeo.


El vídeo d'avui anomenat "A la deriva", és un gran treball realitzat per Simon Christen (vegeu enllaç: http://vimeo.com/simonchristen) .

Tal com diu el seu autor: "A la deriva" és una carta d'amor dedicada a la boira de la badia de San Francisco. "Vaig estar perseguint aquest fenomen amosfèric durant més de dos anys per poder capturar la interacció màgica entre la boira suau, els turons de la costa de Califòrnia i el pont Golden Gate. Aquí és on va néixer aquest treball".

La dificultat de l'obra rau en el fet que les condicions meteorològiques han de ser les adequades perquè la boira llisqui per sobre els colls i per sota el pont.
Segons Simon Christensen, ell desenvolupà un sistema per intentar endevinar quan podia fer el viatge en cotxe per retratar la boira, per això es dedicà a seguir les previsions meteorològiques, les imatges satel·litals i les càmeres web diverses vegades al dia.
Al voltant de 2 anys, si el temps semblava prometedor, posava el despertador a les 5 am, tornava a comprovar les webcams, i després s'embarcava en un viatge de 45 minuts en cotxe pels promontoris de Marín.

En nombroses ocasions, la boira era massa alta, massa baixa, o ja s'havia anat quan arribava a lloc. Per sort, de tant en tant les condicions eren perfectes i era capaç de capturar alguna cosa realment especial.
A la deriva és una col·lecció de les seves fotos preferides passades en format "time lapse".