Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 21 de febrer del 2015

Els ciclons tropicals Lam i Marcia



El passat 19 de febrer, el nord d'Austràlia es va veure afectat pel pas de dos potents ciclons tropicals, els quals van tocar terra en el breu termini de sis hores.
El primer en arribar va ser Lam i va tocar terra a la costa nord-central, a prop de Milingimbi (a uns 400 quilòmetres a l'est de Darwin) a les 2 am (hora del centre d'Austràlia).
El cicló tropical Marcia va tocar terra a la costa est de Queensland, a prop de Rockhampton i Yeppoon, al voltant de les 8 am hora local.
En tocar terra, Lam havia tingut vents sostinguts d'aproximadament 165 km/h; Marcia va tocar terra amb vents de 205 km/h i va aconseguir la categoria 5 durant poca estona.

La imatge superior va ser captada pel satèl·lit Suomi NPP i ens mostra els dos ciclons tropicals al voltant del migdia del 19 de febrer.
Fins ahir divendres, no es té constància que hi hagi hagut cap mort, tot i que encara falten les avaluacions dels danys en molts pobles remots. L'aigua i l'electricitat van quedar tallades en diverses zones afectades per Lam. Marcia va fer marxar l'electricitat  d'almenys 50.000 llars de Queensland.